Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Να θωρακίσουν τις εκλογές από επιθέσεις χάκερς θέλουν στις ΗΠΑ

Reuters: Να θωρακίσουν τις εκλογές από επιθέσεις χάκερς θέλουν στις ΗΠΑ
Οι Αμερικάνοι εξακολουθούν να κατηγορούν τον Putin για παρέμβαση υπέρ του Trump στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές
Το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας των ΗΠΑ σχεδιάζει τρόπους για να προστατεύονται οι εκλογικές μηχανές από κυβερνοεπιθέσεις, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η απόφαση ανακοινώθηκε την Παρασκευή 6/1 από τον γενικό γραμματέα του Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας Jen Johnson, μετά τις ανησυχίες πολλών ότι χάκερς μπορεί να αλλοίωσαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016.
Επίσης, την Παρασκευή 6/1, οι μυστικές υπηρεσίες κατηγόρησαν τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ότι ηγήθηκε μίας καμπάνιας για το χακάρισμα των κομπιούτερ του Δημοκρατικού Κόμματος, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τον Donald Trump να κερδίσει τις εκλογές.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είναι πεπεισμένοι ότι οι χάκερς χτύπησαν τα συστήματα 20 κέντρων καταγραφής ψηφοφόρων, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι άλλαξαν τις ετικέτες των ψήφων κατά την κρίσιμη μέρα της 8ης Νοεμβρίου 2016.
Η αναβάθμιση της υποδομής των εκλογικών συστημάτων βάζει θέμα και για άλλους τομείς που μπορούν να πλήξουν οι χάκερς, όπως οι τηλεπικοινωνίες και οι μεταφορές, αλλά και το τραπεζικό σύστημα.
Οι εκλογικές υποδομές περιλαμβάνουν, εκλογικά κέντρα, κωδικούς για την ψηφοφορία, αποθήκες και εγκαταστάσεις, δεδομένα καταγραφής ψηφοφόρων και εκλογικές μηχανές, ανέφερε ο Johnson.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα του έχει συμβουλευτεί κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους και αρκετοί από αυτούς είναι αντίθετοι με τον νέο σχεδιασμό.
Μερικές συντηρητικές πολιτείες όπως η Τζόρτζια απορρίπτουν την ιδέα οποιασδήποτε παρέμβασης στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι τις επέβλεπαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Ο Johnson, πάντως, υποστηρίζει ότι αυτός ο νέος σχεδιασμός δεν θα αλλάξει κάτι στον ρόλο του κράτους, αλλά και των τοπικών αρχών στις αμερικάνικες εκλογές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης