Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ ο ένοπλος δράστης στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale των ΗΠΑ

Βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ ο ένοπλος δράστης στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale των ΗΠΑ
Ο 26χρονος δράστης, Esteban Santiago, άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που βρισκόταν συγκεντρωμένο στο σημείο παραλαβής αποσκευών στο αεροδρόμιο
Ένας 26χρονος  στρατιώτης, βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, ήταν ο άνδρας που έβγαλε όπλο από τις αποσκευές του και άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που βρισκόταν συγκεντρωμένο στο σημείο παραλαβής αποσκευών στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale των ΗΠΑ, σκοτώνοντας πέντε άτομα.
Πρόκειται για τον Esteban Santiago, του οποίου οι αποσκευές είχαν περάσει από τον έλεγχο, ο οποίος συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό και ανακρίνεται, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Μαϊάμι, George Piro.
Κατά τον ίδιο, οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία, ενώ ελέγχουν τα πρόσφατα ταξίδια του δράστη.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Μαϊάμι, George Piro, ο δράστης είχε παρουσιαστεί στο γραφείο του FBI στο Άνκορατζ της Αλάσκας τον Νοέμβριο, συμπεριφερόμενος αλλόκοτα.
Μάλιστα, τότε τον παρέδωσαν στην αστυνομία, η οποία τον οδήγησε σε κλινική για να υποβληθεί σε ψυχολογικό έλεγχο.
Ο 26χρονος είχε πει στους πράκτορες του FBI ότι μια αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών ελέγχει το μυαλό του και του ζητά να παρακολουθεί βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.
Σημειώνεται ότι ο δράστης υπηρέτησε από το 2007 ως το 2016 στην Εθνοφρουρά του Πουέρτο Ρίκο και της Αλάσκας, ενώ είχε σταλεί στο Ιράκ από το 2010 ως το 2011, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Σε ό,τι  αφορά το περιστατικό στο αεροδρόμιο, εκτός από τους πέντε νεκρούς, ακόμη οκτώ άτομα τραυματίστηκαν από τα πυρά  και δεκάδες ακόμη έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία με μώλωπες ή κατάγματα.
Ο 26χρονος δράστης, Esteban Santiago, έφτασε στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale λίγο μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) από την Αλάσκα, σύμφωνα με τις αρχές και έβγαλε το εννέα χιλιοστών όπλο του από τη βαλίτσα του, ξεκινώντας να πυροβολεί αδιακρίτως.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε τοπικός αξιωματούχος της αστυνομίας στο λογαριασμό του στο twitter, ο δράστης πήγε σε τουαλέτα για να γεμίσει το όπλο του και όταν βγήκε άρχισε να πυροβολεί, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ο δράστης σταμάτησε όταν του τέλειωσαν οι σφαίρες, οπότε και παραδόθηκε στην αστυνομία, ενώ παρέμεινε σιωπηλός καθ' όλη τη διάρκεια του περιστατικού.
Πάντως, βίντεο που τραβήχτηκε από το κινητό τηλέφωνο αυτόπτη μάρτυρα δείχνει τους ταξιδιώτες να γονατίζουν και να προσπαθούν να βοηθήσουν τα θύματα που κείτονται στο πάτωμα, ενώ τουλάχιστον δύο από τα θύματα φαίνονται αιμόφυρτα με τραύματα στο κεφάλι.
Σημειώνεται ότι επιτρέπονται στα αεροπλάνα στις ΗΠΑ τα όπλα υπό την προϋπόθεση ότι οι κάτοχοί τους τα κρατούν κλειδωμένα σε μια σκληρή θήκη και τα περνούν από τον έλεγχο των αποσκευών, ενώ οι σφαίρες απαγορεύεται να μεταφέρονται στις αποσκευές χειρός, αλλά επιτρέπονται στις βαλίτσες που όμως περνούν από έλεγχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης