Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαλαρώνει τη στάση της προς τη Βρετανία η Σκωτία, με αντάλλαγμα ένα μη «σκληρό Brexit»

Χαλαρώνει τη στάση της προς τη Βρετανία η Σκωτία, με αντάλλαγμα ένα μη «σκληρό Brexit»
«Νομίζω ότι η Σκοτία θα ανεξαρτητοποιηθεί, αυτός είναι ο προορισμός του ταξιδιού»
Σε «αναβολή» της απαίτησής της για δημοψήφισμα με σκοπό την απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο θα προχωρήσει η πρωθυπουργός της Σκωτίας, εάν, όπως λέει, η Βρετανία αποφύγει ένα «σκληρό Brexit» στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.
«Προτίθεμαι να αναβάλω την επιλογή μου για ανεξαρτησία, εάν μπορέσουμε να εξερευνήσουμε μια επιλογή συναίνεσης και συμβιβασμού.
Έχουμε υποβάλει πολύ λεπτομερή σχέδια για το πώς θα αποφύγουμε ένα σκληρό Brexit, το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία μας και τις θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει το επιχείρημα για την ανεξαρτησία.
Νομίζω ότι η Σκοτία θα ανεξαρτητοποιηθεί, αυτός είναι ο προορισμός του ταξιδιού», δήλωσε μεταξύ άλλων στο BBC η κα Nicola Sturgeon.
Η αριστερή εθνικίστρια πολιτικός έχει διαμηνύσει πολλές φορές πως η Σκωτία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την τρέχουσα θέση της στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
Υπενθυμίζεται πως οι συνομιλίες για την αποχώρηση του νησιού από την Ε.Ε. θα εκκινήσουν τον Μάρτιο 2017, οπότε και η πρωθυπουργός Theresa May προτίθεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης