Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haldane (BoE): Οι οικονομικές προβλέψεις είναι σε περίοδο… κρίσης

Haldane (BoE): Οι οικονομικές προβλέψεις είναι σε περίοδο… κρίσης
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας επανέλαβε την άποψη των κεντρικών τραπεζών ότι η βρετανική οικονομία θα μπορούσε να υποφέρει το 2017 ως αποτέλεσμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ
Στους κινδύνους που κρύβονται από την υπερβολική πίστη στις οικονομικές προβλέψεις αναφέρθηκε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) Andrew Haldane, δεδομένη της αδυναμίας να προβλεφθεί η οικονομική κατάρρευση το 2008 αλλά και το Brexit.
Επίσης, επανέλαβε την άποψη των κεντρικών τραπεζών ότι η βρετανική οικονομία θα μπορούσε να υποφέρει το 2017 ως αποτέλεσμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το μοντέλο της κρίσης

«Είναι δίκαιο να πούμε ότι το επάγγελμα του οικονομολόγου είναι κατά κάποιο τρόπο σε κρίση», δήλωσε ο Haldane.
«Δεν είμαι κάποιος που θα έλεγε ότι όλα που έχουν συμβεί στο παρελθόν είναι τρομερά.
Απλά είναι ότι τα μοντέλα που είχαμε ήταν μάλλον στενά και εύθραυστα.
Το πρόβλημα προέκυψε όταν ο κόσμος ανατράπηκε κι αυτά τα μοντέλα ήταν ανέτοιμα να βγάλουν νόημα από τις συμπεριφορές που ήταν βαθιά παράλογες» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της BoE σημείωσε το φαινομενικό «χάσμα» μεταξύ των ιστορικά υψηλών επιπέδων πολιτικής αβεβαιότητας και της «εξαιρετικά ήρεμης» απάντησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές προς το παρόν.
Πριν από το δημοψήφισμα έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2016 Κυβερνήτης BoE Mark Carney προειδοποίησε ότι η πιθανότητα ενός «τεχνική ύφεση» θα είναι εξαιρετικά μεγάλη, αν η πλειοψηφία των πολιτών ψήφισε να αποχωρήσει από την ΕΕ.
Αντ 'αυτού, η οικονομία του Η.Β. ξεπέρασε όλες τις άλλες προηγμένες οικονομίες το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης