Τελευταία Νέα
Διεθνή

CIA: Έχουμε ταυτοποιήσει τους Ρώσους που χάκαραν τις αμερικανικές εκλογές – Σήμερα η ενημέρωση Trump

tags :
CIA: Έχουμε ταυτοποιήσει τους Ρώσους που χάκαραν τις αμερικανικές εκλογές – Σήμερα η ενημέρωση Trump
Για νέα «χτυπήματα» της Ρωσίας στις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία προειδοποιεί ο διευθυντής της CIA
Η CIA έχει ταυτοποιήσει τους Ρώσους αξιωματούχους που έδωσαν υποκλαπέν υλικό από την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και από στελέχη του κόμματος στον ιστότοπο WikiLeaks κατά παραγγελία του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin μέσω τρίτων αναφέρει νέα έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, όπως δήλωσαν ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Οι αξιωματούχοι, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, δήλωσαν ότι η CIA και άλλες υπηρεσίες Πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ρωσική κυβέρνηση κλιμάκωσε τις προσπάθειές της ξεκινώντας από το να προκαλέσει προβλήματα στη διαδικασία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών και φτάνοντας ως το να παράσχουν βοήθεια στην προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump.
Η εν λόγω έκθεση παρουσιάστηκε χθες στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει η σχετική ενημέρωση του νεοεκλεγέντος προέδρου, Donald Trump.
«Όταν φτάσαμε στον Οκτώβριο είχε καταστεί ξεκάθαρο ότι οι Ρώσοι προσπαθούσαν να βοηθήσουν την εκστρατεία του Trump», δήλωσε ένας αξιωματούχος που έχει δει την πλήρη έκθεση και ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς η πλήρης έκθεση είναι απόρρητη.
Σημειώνεται πως η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή και κατηγορίες ενώ και ο Trump έχει απορρίψει τις εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η Ρωσία εξαπέλυσε κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με απώτερο στόχο να υπονομεύσει την Hillary Clinton.

Brennan (διευθυντής CIA): Κίνδυνος και για νέα επίθεση στις εκλογές της Γερμανίας
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal ο διευθυντής της CIA, John Brennan υποστηρίζει ότι τόσο η υπηρεσία του όσο και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama θέλουν να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την παρέμβαση της Ρωσίας στις πρόσφατες αμερικάνικες εκλογές, κυρίως ως προειδοποίηση για άλλες χώρες και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.
Όπως λέει ο Brennan, η δυναμική της παρέμβασης της Ρωσίας σε όλη την Ευρώπη και ειδικά ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.
«Είναι πολύ σημαντικό για τις ΗΠΑ να καταλάβουμε τι έχει γίνει προκειμένου όχι μόνο να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του συστήματος μας αλλά και να ενημερώσουμε και άλλους.
Δημοσιεύοντας όλα αυτά τα στοιχεία θα καταστεί πιο δύσκολο για τον Putin να ακολουθήσει και στο μέλλον αυτό το μονοπάτι επειδή η δράση του εν πολλοίς θα έχει αποκαλυφθεί» είπε ο Brennan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης