Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Sigmar Gabriel θα είναι ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία της Γερμανίας

Reuters: Ο Sigmar Gabriel θα είναι ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία της Γερμανίας
«Δε μπορούμε να παρακάμψουμε την υποψηφιότητα Gabriel για την καγκελαρία σε αυτό το σημείο», ανέφερε μία πηγή στο Reuters
Ο Sigmar Gabriel προαλείφεται για υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στη Γερμανία, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του κόμματος, που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.
Ο Gabriel, επικεφαλής του SPD, αναμένεται να είναι εις εκ των αντιπάλων της Angela Merkel, με την οποία συνεργάζονται στενά στη γερμανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Gabriel, που είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας στον μεγάλο συνασπισμό του SPD με τους Χριστιανοδημοκράτες την τελευταία τετραετία, είναι πιο δημοφιλής στα στελέχη του κόμματός του σε σύγκριση με τους προκατόχους του αλλά έχει επίσης τη φήμη του απρόβλεπτου.
«Δε μπορούμε να παρακάμψουμε την υποψηφιότητα Gabriel για την καγκελαρία σε αυτό το σημείο», ανέφερε μία πηγή στο Reuters.
Ενώ έτερη πηγή επισήμανε πως «είναι πολύ, πολύ, πολύ υψηλή η πιθανότητα να είναι υποψήφιος ο Gabriel για την καγκελαρία».
Στελέχη του SPD επισήμαναν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία οριστική απόφαση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Ορισμένα μέλη του κόμματος ήλπιζαν ότι ο Martin Schulz, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα είναι ο υποψήφιος του SPD στις εκλογές, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κέρδιζε περισσότερες ψήφους από ό,τι ο Gabriel σε μια αναμέτρηση με τη Merkel.
Αυτό ωστόσο φαντάζει πλέον απίθανο, αφού ο Schulz θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στη θέση του Frank-Walter Steinmeier.
Ο τελευταίος, κατόπιν συμφωνίας των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Γερμανίας στις 12 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης