Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λογοκρισίας συνέχεια στην Κίνα: Κατόπιν αιτήματος, η Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές των NYT

Λογοκρισίας συνέχεια στην Κίνα: Κατόπιν αιτήματος, η Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές των NYT
Ο εφαρμογές είναι οι πιο πρόσφατες δυτικές υπηρεσίες που πέφτουν στη δυσμένεια των κινεζικών αρχών, μετά το iBooks και του iTunes Movies 
Σε συνέχεια της γενικότερης λογοκρισίας που επικράτεια στην Κίνα, ειδικά στο χώρο του διαδικτύου, οι Αρχές της ασιατικής χώρας ζήτησαν πριν λίγο καιρό από την Apple αφαιρέσει από το iTunes (της Κίνας) τις ενημερωτικές εφαρμογές των New York Times.
Ο τεχνολογικός γίγαντας έκανε δεκτό το αίτημα των κινεζικών Αρχών και απομάκρυνε τις εφαρμογές στις 23 Δεκεμβρίου 2016, σύμφωνα με όσα μεταδίδει σήμερα το Reuters.
Ο εν λόγω εφαρμογές είναι οι πιο πρόσφατες δυτικές υπηρεσίες που πέφτουν στη δυσμένεια των κινεζικών αρχών, μετά το iBooks και του iTunes Movies της ίδιας της Apple, που έχουν μπλοκαριστεί από τον Απρίλιο.
Το περιστατικό λαμβάνει χώρα μόλις έναν μήνα αφού η αρμόδια αρχή της Κίνας ζήτησε πιο εκτενή έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, επικαλούμενη φόβους περί κοινωνικής αναταραχής και απειλών για την εθνική ασφάλεια.
Επίσης, η κινεζική κυβέρνηση έχει μπλοκάρει τις ιστοσελίδες των Times από το 2012 μετά από μια σειρά άρθρων σχετικά με την περιουσία και την οικογένεια του τότε πρωθυπουργού.
Σημειώνεται πως το Facebook ετοιμάζει λογισμικό λογοκρισίας με απώτερο σκοπό να πείσει τις κινεζικές αρχές να της επιτρέψουν, εκ νέου, την είσοδο στην κινεζική αγορά, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έπειτα από 7 χρόνια απαγόρευσης.
Την είδηση είχαν μεταδώσει κατά ειρωνικό τρόπο οι New York Times…
Ο γίγαντας του Mark Zuckerberg δημιούργησε λογισμικό, το οποίο εμποδίζει την εμφάνιση αναρτήσεων από συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες στη ροή των χρηστών.
Η Κίνα, η οποία έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό χρηστών του διαδικτύου στον κόσμο, απαγόρευσε το Facebook, στον απόηχο των ταραχών των Ουιγούρων τον Ιούλιο του 2009, σε μια προσπάθεια να αποκόψουν τη ροή των πληροφοριών για τα επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα 140 θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης