Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπεραμύνεται του έργου του ο Barack Obama - «Δημιουργήσαμε νέα θεμέλια για τις ΗΠΑ»

Υπεραμύνεται του έργου του ο Barack Obama - «Δημιουργήσαμε νέα θεμέλια για τις ΗΠΑ»
«Προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα συμβάλει η ακύρωση της ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικανούς»
Υπέρ του έργου της κυβέρνησής του τάχθηκε για μία ακόμα φορά ο απερχόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama.
«Καθώς ετοιμάζομαι να δώσω τη σκυτάλη και να κάνω το καθήκον μου ως πολίτης, μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι δημιουργήσαμε νέα θεμέλια για την Αμερική».
Μέσω ανοικτής επιστολής του προς τους Αμερικανούς πολίτες, ο Δημοκρατικός Πρόεδρος αναφέρθηκε σε μερικά από τα επιτεύγματα της οκταετούς θητείας του, όπως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ο περιορισμός των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, η σημαντική μείωση της εξάρτησης της χώρας από το ξένο πετρέλαιο και η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
Επίσης, υπερασπίστηκε το πρόγραμμα δημόσιας ασφάλισης και περίθαλψης «Obamacare», το οποίο ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος Donald Trump επιθυμεί να καταργήσει, ενώ διαμήνυσε πως «ξεκίνησε ένα μεγάλο έργο προς την κατεύθυνση της μείωσης της ανισότητας».
«Προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα συμβάλει η ακύρωση της ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για περίπου 30 εκατομμύρια Αμερικανούς, η πλειονότητα των οποίων είναι λευκοί και προέρχονται από την εργατική τάξη, η ακύρωση των πληρωμών των υπερωριών (…) ή η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και του συστήματος υγείας (…).
Οι Αμερικανοί της μεσαίας τάξης δεν ψήφισαν τίποτα από αυτά», τονίζει μεταξύ άλλων ο 44ος Πρόεδρος της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης