Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Η Fed ακόμα δεν έχει κατανοήσει τις πολιτικές του Trump και την επίδραση τους στην οικονομία

CNN Money: Η Fed ακόμα δεν έχει κατανοήσει τις πολιτικές του Trump και την επίδραση τους στην οικονομία
O Trump έχει «υποσχεθεί» τη μείωση των εταιρικών φόρων και την αύξηση των δαπανών για έργα υποδομής
Στον απόηχο της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Fed από τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου του 2016, το CNN Money σχολιάζει ότι η Fed ακόμα προσπαθεί να κατανοήσει τις πολιτικές του Donald Trump και την επίδραση τους στην αμερικανική οικονομία.
«Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταλάβει επ' ακριβώς.
Κατά τη συνεδρίαση στα μέσα του Δεκεμβρίου, οι αξιωματούχοι της Fed είπαν ότι υπήρχε «σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, το μέγεθος και τη σύνθεση οποιοδήποτε μελλοντικών πρωτοβουλιών σχετικά με τη φορολογία ή την οικονομία» αναφέρεται στα πρακτικά, σύμφωνα με CNN Money.
Οι αξιωματούχοι της Fed είδαν περισσότερες δυνατότητες για μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και αλλά και για άνοδο του πληθωρισμού γρηγορότερα από το αναμενόμενο, ως αποτέλεσμα της προγραμματισμένης πολιτικής του Trump.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τόσο η μεγαλύτερη ανάπτυξη και ο υψηλότερος πληθωρισμός θα μπορούσαν να «αναγκάσουν» τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια με ταχύτερο ρυθμό.
Επισημαίνεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη φορά που οι αξιωματούχοι της Fed άρχισαν να περιλαμβάνουν τις πολιτικές του Trump στο outlook τους.
Όπως μεταδίδει το CNN Money, ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed θεωρούν ότι τα οικονομικά σχέδια του Trump έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ώθηση στην οικονομία.
Ο Trump σχεδιάζει να μειώσει τους εταιρικούς φόρους και να ενισχύσει τις δαπάνες για έργα υποδομής - κινήσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την οικονομική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης