Τελευταία Νέα
Διεθνή

Council on Foreign Relations: Τυχόν κυρώσεις του Trump στην GM παραβιάζουν τη Nafta, αλλά αυτό δε θα τον σταματήσει

Council on Foreign Relations: Τυχόν κυρώσεις του Trump στην GM παραβιάζουν τη Nafta, αλλά αυτό δε θα τον σταματήσει
«Η χρήση έκτακτων μέτρων για την επιρροή των επενδύσεων μιας και μόνο εταιρείας είναι άνευ προηγουμένου»
Ενδεχόμενες κυρώσεις της κυβέρνησης του Donald Trump στη General Motors αποτελούν ευθεία νομική παράβαση της Nafta (North American Free Trade Agreement), σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Edward Alden, αναλυτής του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations).
Χθες υπήρξε μία αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυο πλευρές μετά το tweet του νεοεκλεγέντα Πρόεδρου πως «η General Motors στέλνει το κατασκευασμένο στο Μεξικό μοντέλο Chevy Cruze σε πωλητές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, χωρίς να πληρώνει φόρο στα σύνορα».
«Κατασκευάστε στις ΗΠΑ ή πληρώστε μεγάλο διασυνοριακό φόρο!», διαμήνυε ο Ρεπουμπλικάνος, με τη γιγαντιαία αυτοκινητοβιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών να απαντά σε ανακοίνωσή της:
«Κάνει λάθος.
Όλα τα μοντέλα Chevrolet Cruze που διατίθενται στην αμερικανική αγορά κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Lordstown, στο Ohio.
Η GM χτίζει ένα νέο Chevrolet Cruze τύπου hatchback για την παγκόσμια αγορά στο Μεξικό, με έναν μικρό αριθμό εξ’ αυτών να πωλείται στις Η.Π.Α.».
Επί αυτού, ο κ. Alden εκτιμά ότι ακόμα και η παράβαση της Nafta δε θα εμποδίσει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο να επιβάλλει κυρώσεις στη GM, αν τελικά υλοποιήσει την απειλή του.
«Η χρήση έκτακτων μέτρων για την επιρροή των επενδύσεων μιας και μόνο εταιρείας είναι άνευ προηγουμένου και ξεπερνά οποιαδήποτε παρόμοια πρωτοβουλία του Κογκρέσου,
Το να χρησιμοποιείς την εξουσία σου εναντίον μίας και μόνο εταιρείας επειδή απλά δεν σου αρέσει η στρατηγική της μας οδηγεί σε μια ολόκληρη νέα πραγματικότητα», συμπληρώνει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης