Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen για Trump: Ο προστατευτισμός λειτουργεί σε μία χώρα με αποφασιστικό ηγέτη και οικονομική κυριαρχία

Le Pen για Trump: Ο προστατευτισμός λειτουργεί σε μία χώρα με αποφασιστικό ηγέτη και οικονομική κυριαρχία
«Η αποφασιστικότητα αποδίδει στην πολιτική και αυτό που πέτυχε ο Trump αποτελεί απόδειξη για αυτό»
Θετικά αποτιμά τη «νίκη» του Donald Trump σε ό,τι αφορά την απόφαση της Ford για επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Marine Le Pen.
«Ο προστατευτισμός λειτουργεί όταν γίνεται από μια χώρα με ένα αποφασιστικό ηγέτη και με οικονομική κυριαρχία, έχει καλά αποτελέσματα για τη βιομηχανία και για την απασχόληση.
Η αποφασιστικότητα αποδίδει στην πολιτική και αυτό που πέτυχε ο Trump αποτελεί απόδειξη για αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα πολιτικός.
Χθες η αυτοκινητοβιομηχανία – γίγαντας ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την ακύρωση μεγάλης επένδυσης 1,6 δισ. δολαρίων (1,54 δισ. ευρώ) που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει στο Μεξικό, υποκύπτοντας τελικά στις πιέσεις του νέου Αμερικανού Προέδρου.
Ειδικότερα, αντί για νέο εργοστάσιο στο Μεξικό, η Ford αποφάσισε να επενδύσει 700 εκατ. δολάρια σε εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α. δημιουργώντας 700 νέες θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο προσφοράς νέων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων αυτοκινήτων.
Ο Trump είχε απειλήσει τη Ford, ότι πρόκειται να επιβάλλει φόρο εισαγωγής 35% σε όσα οχήματά της παράγονται στο Μεξικό και πωλούνται στις ΗΠΑ.
Βεβαίως, o διευθύνων σύμβουλος της Ford, Mark Fields, αρνήθηκε ότι της απόφασής του προηγήθηκε οποιαδήποτε συμφωνία με τον Trump - αν και υπήρξε σημερινή πρωινή επαφή με τον Trump και τον αντιπρόεδρό του, Mike Pence - ισχυριζόμενος ότι η απόφαση ελήφθη επειδή υπηρετεί τα συμφέροντα της Ford με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η επένδυση 700 εκατ. δολαρίων στο Μίσιγκαν θα κατευθυνθεί στο εργοστάσιο της Ford στο Φλατ Ροκ, όπου θα αναβαθμιστεί η γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης