Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Σε υψηλό 11 μηνών ο κατασκευαστικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2016 - Στις 54,2 μονάδες ο PMI

Μ. Βρετανία: Σε υψηλό 11 μηνών ο κατασκευαστικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2016 - Στις 54,2 μονάδες ο PMI
Ο πληθωρισμός του κόστους εισροών βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011
Σε ιδιαίτερα θετικό έδαφος βρέθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία τον Δεκέμβριο 2016, σύμφωνα με τα σημερινά (4/1) στοιχεία της Markit, σημειώνοντας μάλιστα υψηλό 11 μηνών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,2 μονάδες, έναντι 52,8 μονάδων τον Νοέμβριο, καταδεικνύοντας μία ισχυρή και επιταχυνόμενη άνοδο των συνολικών εξαγωγών του κλάδου.
Αξίζει παράλληλα, να σημειωθεί ότι ο κλάδος βρίσκεται πάνω από το όριο των 50 μονάδων για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, γεγονός που είχε να συμβεί από τον Μάρτιο του 2016, κυρίως λόγω της αστάθειας που επικράτησε λόγω του Brexit.
Οι κατασκευές κατοικιών παρέμειναν ο δυνατός τομέας του κλάδου, με την ανάπτυξη να είναι η ταχύτερη από τις αρχές του έτους, ενώ σημαντική ήταν η ενίσχυση και στον τομέα των πολιτικών μηχανικών.
Παράλληλα, ο όγκος των νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έντεκα μηνών, πραγματοποιώντας μία σημαντική ανάκαμψη από τα μετριοπαθή επίπεδα στα οποία κινήθηκε κατά τα μέσα του 2016.
Ωστόσο, ο κλάδος εξακολουθεί να δέχεται ισχυρές πιέσεις από τον πληθωρισμό του κόστους εισροών, ο οποίος βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης