Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε ρυθμούς ανάπτυξης παραμένει το επιχειρηματικό κλίμα τον Δεκέμβριο 2016 - Στις 54,4 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε ρυθμούς ανάπτυξης παραμένει το επιχειρηματικό κλίμα τον Δεκέμβριο 2016 - Στις 54,4 μονάδες ο PMI
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 67 ετών
Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2016, όπως καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Markit, με τις εξαγωγές να αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 67 μηνών και τον πληθωρισμό στο κόστος εισροών και στα τέλη εξαγωγών να επιταχύνεται.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 54,4 μονάδες, έναντι 53,9 μονάδων τον Δεκέμβριο, εμφανίζοντας έναν ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης, με τον μεταποιητικό κλάδο να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.
Παράλληλα, σημαντική ήταν και η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών, με τον ρυθμό ανάπτυξης να αγγίζει τα επίπεδα του Νοεμβρίου, που αποτέλεσαν και το καλύτερο επίπεδο του έτους.
Σε ότι αφορά τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, με εξαίρερη την Ιταλία, οι υπόλοιπες τρεις σημείωσαν υψηλά αρκετών μηνών, με την Γαλλία μάλιστα να καταγράφει την καλύτερη επίδοση του τελευταία ενάμησι χρόνου.
Τόσο η Ισπανία όσο και η Γερμανία σημείωσαν σταθερή ανάπτυξη στη δημιουργία νέων εργασιών τον Δεκέμβριο, ενώ και οι Γαλλία και Ιταλία κατέγραψαν αύξηση απασχόλησης, με τον ρυθμό ωστόσο να είναι περισσότερο μετριοπαθής.
Ωστόσο, ο πληθωρισμός του κόστους εισροών αυξήθηκε σε υψηλό πεντέμιση ετών, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών στα καύσιμα και το πετρέλαιο, καθώς και λόγω της ασθενέστερης συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης