Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Ο δράστης της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές

tags :
Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Ο δράστης της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το εν λόγω ζήτημα
Στο γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές έχουν ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη της πρωτοχρονιάτικης επίθεσης στο κλαμπ της Κωνστναντινούπολης αναφέρθηκε σήμερα (4/1) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu, μέσω συνέντευξης που παραχώρησει στο πρακτορείο Ανατολή.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Cavusoglu, "η ταυτότητα του ατόμου που είναι υπεύθυνο για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έχει εξακριβωθεί", χωρίς ωστόσο να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για το εν λόγω ζήτημα.
Υπενθυμίζουμε ότι η αιματηρή επίθεση στο κλαμπ "Reina" στοίχισε τη ζωή σε 39 άτομα, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη μόλις μία μέρα μετά.
Παράλληλα, ο Cavusoglu αναφέρθηκε και στο συριακό ζήτημα, τονίζοντας ότι οι προγραμματισμένες ειρηνευτικές συνομιλίες της 23ης Ιανουαρίου θα μπορούσαν να ακυρωθούν εάν δεν τηρηθεί η κατάπαυση πυρός που ισχύει κατά την τρέχουσα περίοδο στη χώρα.
"Αμα δε μπορέσουμε να σταματήσουμε τις αυξανόμενες παραβιάσεις, η διαδικασία της Αστάνα θα μπορούσε να αποτύχει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στην Αστάνα του Καζακστάν.
Αναφερόμενος στους κούρδους μαχητές που έχουν εμπλακεί στις πολεμικές συγκρούσεις της Συρίας, ο Cavusoglu δήλωσε ότι "διαπράττουν εθνοκάθαρση", ενώ παράλληλα εξέφρασε το βέτο της Άγκυρας απέναντι σε μία ενδεχόμενη συμμετοχή των κούρδων στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης