Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην ηλεκτροκίνηση στρέφεται η Ford, προαναγγέλλοντας επτά νέα μοντέλα μέχρι το 2020

Στην ηλεκτροκίνηση στρέφεται η Ford, προαναγγέλλοντας επτά νέα μοντέλα μέχρι το 2020
«Η παγκόσμια προσφορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα υπερβεί την αντίστοιχη για τα βενζινοκίνητα μέσα στα επόμενα 15 χρόνια»
Στην ηλεκτροκίνηση στρέφει πλέον για τα καλά το ενδιαφέρον του ο αμερικανικός γίγαντας, καθώς αναμένεται να επενδύσει συνολικά 4,5 δισ. δολάρια μέσα στην αμέσως επόμενη τετραετία.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος του ομίλου Ford Motor, Mark Fields, μέχρι και το 2022 η αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει λανσάρει επτά (7) νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, σε μία προσπάθεια να γίνει ηγέτιδα στον εν λόγω κλάδο.
«Οι επενδύσεις αντικατοπτρίζουν την άποψή μας πως η παγκόσμια προσφορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα υπερβεί την αντίστοιχη για τα βενζινοκίνητα μέσα στα επόμενα 15 χρόνια», σχολίασε σχετικά.
Ανάμεσα στα νέα μοντέλα θα περιλαμβάνονται ένα μικρό SUV αλλά και ένα Mustang V8.
Μάλιστα, μετά το πέρας της 6ετίας, η Ford αναμένεται να παράγει συνολικά 13 ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Η είδηση έγινε γνωστή μαζί με την απόφαση για ακύρωση μεγάλης επένδυσης 1,6 δισ. δολαρίων (1,54 δισ. ευρώ) που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει στο Μεξικό, υποκύπτοντας τελικά στις πιέσεις του νέου μεξικανο-φοβικού Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Εν τέλει, η Ford θα επενδύσει 700 εκατ. δολάρια σε εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α. δημιουργώντας 700 νέες θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο προσφοράς νέων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων αυτοκινήτων.
Ο Trump είχε απειλήσει τη Ford με επιβολή φόρου εισαγωγής 35% σε όσα οχήματά της παράγονται στο Μεξικό και πωλούνται στις Η.Π.Α.
Βεβαίως, o διευθύνων σύμβουλος της Ford, Mark Fields, αρνήθηκε ότι της απόφασής του προηγήθηκε οποιαδήποτε συμφωνία με τον Trump - αν και υπήρξε σημερινή πρωινή επαφή με τον Trump και τον αντιπρόεδρό του, Mike Pence - ισχυριζόμενος ότι η απόφαση ελήφθη επειδή υπηρετεί τα συμφέροντα της Ford με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης