Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μίνι στροφή από τη Le Pen: Η Ευρωζώνη πρέπει να διατηρηθεί, ακόμα και αν αποχωρήσει η Γαλλία

Μίνι στροφή από τη Le Pen: Η Ευρωζώνη πρέπει να διατηρηθεί, ακόμα και αν αποχωρήσει η Γαλλία
Όπως σχολιάζει η Politico, ήταν η πρώτη φορά που η εθνικίστρια πολιτικός αναγνωρίζει ότι μια μονομερής αποχώρηση από το ευρώ θα προκαλούσε νομισματικές αναταράξεις
Σε εν μέρει στροφή των μέχρι πρότινος απόψεών της για το ευρώ προχώρησε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Marine Le Pen, η οποία ήταν και είναι πολέμια της νομισματικής ένωσης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε σημερινές δηλώσεις της στο BFMTV, η Ευρωζώνη πρέπει να διατηρηθεί, ακόμα και στην περίπτωση που η Γαλλία διαλέξει να αποχωρήσει από το νομισματικό μπλοκ.
Ωστόσο, σε δηλώσεις της στο BFMTV η κα. Λεπέν ανέφερε ότι μετά από ένα τέτοιο δημοψήφισμα, η Ευρώπη θα έπρεπε να διατηρήσει ένα ενιαίο νόμισμα.
«Θέλω ένα εθνικό νόμισμα με το ευρώ ως κοινό νόμισμα.
Πως ήταν το ECU (European Currency Unit);» πρόσθεσε η ίδια.
Όπως σχολιάζει η Politico, ήταν η πρώτη φορά που η εθνικίστρια πολιτικός αναγνωρίζει ότι μια μονομερής αποχώρηση από το ευρώ θα προκαλούσε νομισματικές αναταράξεις, τις οποίες θα απέτρεπε ένα ECU.
Σημειώνεται πως η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου ζητάει εδώ και καιρό ένα «Frexit» μέσω δημοψηφίσματος, μια έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης