Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Γερουσιαστής κατέθεσε πρόταση για κατάργηση του προγράμματος Υγείας «Obamacare»

ΗΠΑ: Γερουσιαστής κατέθεσε πρόταση για κατάργηση του προγράμματος Υγείας «Obamacare»
Η κίνηση του προέδρου της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας έγινε την πρώτη κιόλας ημέρα της θητείας του νέου Κογκρέσου!
Πρόταση για την κατάργηση του προγράμματος δημόσιας Υγείας «Obamacare» κατέθεσε σήμερα 3 Ιανουαρίου 2017 ένας εκ των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών του αμερικανικού Κογκρέσου, Mike Enzi.
Η κίνηση του προέδρου της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας έγινε την πρώτη κιόλας ημέρα της θητείας του νέου Κογκρέσου, το οποίο συστάθηκε νωρίτερα.
Να σημειωθεί πως ο απερχόμενος πρόεδρος Barack Obama έχει προγραμματίσει για αύριο Τετάρτη 4 Ιανουαρίου συνάντηση με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, προκειμένου να συζητήσουν στρατηγικές για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των Ρεπουμπλικάνων στο πρόγραμμα Υγείας, ενώ ηγετικά στελέχη του κόμματος προειδοποίησαν ότι επίκειται μεγάλη μάχη για το ασφαλιστικό πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην ιατρική κάλυψη οικονομικά χαμηλότερων στρωμάτων και στην επέκταση της κάλυψης και σε άλλους ασφαλισμένους.
Αντίστοιχες όμως συναντήσεις διοργανώνουν και οι Ρεπουμπλικάνοι.
Επιπλέον, το Κογκρέσο αναμένεται να επαναφέρει σε προηγούμενο καθεστώς κανονισμούς για το περιβάλλον και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ δεν αποκλείονται και οι μάχες γύρω από τις επιλογές του Προέδρου Donald Trump για το υπουργικό του συμβούλιο.
Να υπενθυμιστεί πως μία ημέρα μετά την εκλογή του, μέσω συνέντευξης στη Wall Street Journal, ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος της χώρας είχε υποστηρίξει πως θα κρατήσει ορισμένα σημεία του «Obamacare» αλλά και λοιπών προγραμμάτων Υγείας για αδύναμους οικονομικά πολίτες.
Ειδικότερα, είχε φανεί πρόθυμος να διατηρήσει τουλάχιστον δύο διατάξεις του ισχύοντος νόμου για την Υγεία και συγκεκριμένα τη διάταξη για τη διατήρηση της απαγόρευσης για άρνηση κάλυψης από τους ασφαλιστές, αλλά και τη διάταξη που επιτρέπει στους γονείς να παρέχει χρόνια πρόσθετη κάλυψη στα παιδιά.
Ο κ. Trump ορκίζεται Πρόεδρος των Η.Π.Α. στις 20 Ιανουαρίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης