Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέκυψαν στις πιέσεις Trump οι Ρεπουμπλικάνοι – Εγκατέλειψαν τα σχέδια για την Επιτροπή Δεοντολογίας

Υπέκυψαν στις πιέσεις Trump οι Ρεπουμπλικάνοι – Εγκατέλειψαν τα σχέδια για την Επιτροπή Δεοντολογίας
Η αντιπαράθεση κράτησε λίγες… ώρες
Υπέκυψαν εν τέλει στις πιέσεις του νεοεκλεγέντα Προέδρου οι Ρεπουμπικάνοι των Ηνωμένων Πολιτειών, εγκαταλείποντας έτσι την προσπάθειά να περιορίσουν τις εξουσίες της ανεξάρτητης Επιτροπής που ερευνά τις δεοντολογικές παραβάσεις των αιρετών του Κογκρέσου.
Να σημειωθεί πως η αντιπαράθεση κράτησε λίγες… ώρες.
«Με τόση δουλειά που έχει το Κογκρέσο, σε τι αποσκοπεί άραγε η εξασθένηση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Ηθικών Θεμάτων;
Δεν είναι περίεργο που αυτή ήταν η πρώτη προτεραιότητα του νέου νομοθετικού έτους;
Δώστε έμφαση στη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, στην υγειονομική περίθαλψη και σε τόσα άλλα πολύ πιο σημαντικά ζητήματα», έγραψε στο Twitter ο κ. Trump, «αναγκάζοντας» έτσι τους Ρεπουμπλικάνους να αναθεωρήσουν.
Να σημειωθεί πως η ανεξάρτητη διακομματική αρχή, η οποία θεσμοθετήθηκε το 2008 στον απόηχο βουλευτικών σκανδάλων που σχετίζονταν με την οικονομική κρίση, είχε εξασφαλίσει επαίνους χάρη στους άτεγκτους χειρισμούς τους.
Παρότι η επιτροπή αυτή δεν διέθετε δικαστικές εξουσίες, παραπέμποντας τα πορίσματά της στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου, το ηθικό βάρος των εκθέσεών της ήταν τέτοιο, που οι βουλευτές βρίσκονταν αναγκασμένοι να ακολουθήσουν τις προτάσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης