Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ινδονησία τερματίζει τις επιχειρηματικές σχέσεις με τη JPMorgan, λόγω της υποβάθμισης το Νοέμβριο 2016

Η Ινδονησία τερματίζει τις επιχειρηματικές σχέσεις με τη JPMorgan, λόγω της υποβάθμισης το Νοέμβριο 2016
Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε σήμερα να παύσει την JPMorgan ως βασικό διαπραγματευτή και ανάδοχο των ομολόγων της ασιατικής χώρας
Στην τερματισμό της όποιας επιχειρηματικής σχέσης με τη JP Morgan προχωρά η κυβέρνηση της Ινδονησίας, ως «αντίποινα» για την υποβάθμιση της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς από την αμερικανική τράπεζα κατά δύο βαθμίδες (από «overweight» σε «underweight»).
Η JPMorgan, στις 13 Νοεμβρίου 2016, είχε υποβαθμίσει και μία άλλη αναδυόμενη οικονομία, τη Βραζιλία, λόγω του αντίκτυπου των πολιτικών που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του Donald Trump.
Ωστόσο, είχε επισημάνει πως οι αγορές και των δύο χωρών θα αποτελέσουν «επενδυτική ευκαιρία» στο άμεσο μέλλον.
Στον απόηχο λοιπόν των παραπάνω, το υπουργείο Οικονομικών της Ινδονησίας αποφάσισε σήμερα να παύσει την JPMorgan ως βασικό διαπραγματευτή και ανάδοχο των ομολόγων της ασιατικής χώρας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την έκθεση του Νοέμβρη ως «μη ακριβή και μη αξιόπιστη».
Οι εμπορικές δραστηριότητες της JPMorgan στη χώρα θα μείνουν ανεπηρέαστες.
Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ινδονησίας κατηγορούν τη JPMorgan για τη μεταβλητότητα που επικρατεί στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης