Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλες οι επιθέσεις του ISIS το 2016 σε ένα γράφημα – Στο επίκεντρο βρέθηκε η Τουρκία

Όλες οι επιθέσεις του ISIS το 2016 σε ένα γράφημα – Στο επίκεντρο βρέθηκε η Τουρκία
Το 2015 το ISIS είχε αιματοκυλήσει εις διπλούν το Παρίσι, με τον τραγικό απολογισμό να είναι πάνω από 140 νεκροί 
Η Τουρκία βρέθηκε στο επίκεντρο του Ισλαμικού Κράτους το έτος που αφήσαμε πίσω μας, καθώς από τις επιθέσεις που πραγματοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση στη γειτονική μας χώρα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 124 άνθρωποι, ενώ άλλοι 419 τραυματίστηκαν.
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα του TR Diplomacy (ανεπίσημος λογαριασμός υποστήριξης της τουρκικής κυβέρνησης) που δημοσιεύει η εφημερίδα Hurriyet, οι υποστηρικτές ή οι μαχητές του ISIS πραγματοποίησαν επιθέσεις σε όλες τις ηπείρους της Γης το 2016.
Πριν από μόλις έναν μήνα μάλιστα, εκπρόσωπος των τζιχαντιστών προέτρεψε τους υποστηρικτές του ISIS να στοχεύσουν «τον κοσμικό, αποστάτη της τουρκικής κυβέρνησης».
Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουλάχιστον 275 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν στις μεγάλες βομβιστικές επιθέσεις που έπληξαν την Τουρκία, και διοργανώθηκαν από το ISIS ή το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), κατά τη διάρκεια του 2016.
Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι 39 νεκροί της Πρωτοχρονιάς στο κλαμπ «Reina»…
Να θυμίσουμε πως το 2015 το ISIS είχε αιματοκυλήσει εις διπλούν (Ιανουάριος και Νοέμβριος) το Παρίσι, με τον τραγικό απολογισμό να είναι πάνω από 140 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες…
Αναλυτικότερα:


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης