Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen: Πλειοψηφία στη Γαλλία οι ιδέες που υπερασπίζομαι – Δεν θα αποχωρήσω από την πολιτική, αν χάσω στις εκλογές

tags :
Le Pen: Πλειοψηφία στη Γαλλία οι ιδέες που υπερασπίζομαι – Δεν θα αποχωρήσω από την πολιτική, αν χάσω στις εκλογές
Δεν ήταν παράνομη η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία υπογράμμισε η Marine Le Pen
Την θέση ότι οι ιδέες που υπερασπίζεται είναι πλειοψηφικές στη Γαλλία διατύπωσε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, η οποία υποστήριξε πως σε περίπτωση που ηττηθεί στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την πολιτική.
«Εάν χάσω στις προεδρικές εκλογές, δεν θα αποχωρήσω από την πολιτική.
Δεν θα πολεμήσω για μένα, αλλά για την πατρίδα, για το λαό» είπε μιλώντας στο ραδιοσταθμό RMC και στο δίκτυο BFM TV, η Marine Le Pen, αναφέροντας πως καμία γαλλική τράπεζα δεν δανείζει το κόμμα της τα 6 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να χρηματοδοτηθεί πλήρως και επαρκώς η προεκλογική της εκστρατεία.
«Αυτό συνιστά ένα πραγματικό πρόβλημα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Οι τράπεζες με πολεμούν» είπε η Le Pen, αποκαλύπτοντας πως δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να ζητήσει δάνεια από ξένες τράπεζες.
«Ζήτησα δάνειο από ευρωπαϊκές, αμερικάνικες, ρώσικες τράπεζες.
Η πρώτη που θα πει ναι, θα την αποδεχθώ» είπε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, η οποία διεμήνυσε πως σε περίπτωση που κερδίσει την προεδρία της Γαλλίας, θα αλλάξει τόσο το μοντέλο διακυβέρνησης όσο και τον αριθμό των βουλευτών.
Η Marine Le Pen επιτέθηκε και στον βασικό της αντίπαλο, τον κεντροδεξιό Francois Fillon, υπογραμμίζοντας πως το πρόγραμμα του είναι «τρομακτικό».
«Το πρόγραμμα του για την υγεία είναι καταστροφικό.
Οι μόνοι που θα λαμβάνουν ιατρική φροντίδα θα είναι οι πλούσιοι και οι λαθρομετανάστες» υποστήριξε η Le Pen, η οποία σε πολλά σημεία της συνέντευξης της ανέφερε τον Francois Fillon ως Farid Fillon, επικρίνοντας τον με αυτόν τον τρόπο για την πολιτική του στάση απέναντι στους μετανάστες.
Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας «στρατηγικών σχέσεων» μεταξύ της Γαλλίας και της Ρωσίας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, αναφέροντας πως εάν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας θα εγκαταλείψει την ενιαία διοίκηση του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, η Le Pen υποστήριξε πως η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία δεν ήταν παράνομη, καθώς όπως είπε, έγινε δημοψήφισμα και οι κάτοικοι της Κριμαίας εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενταχθούν στη Ρωσία.
«Δεν βλέπω τι θα αιτιολογούσε την αμφισβήτηση του δημοψηφίσματος αυτού» είπε η Le Pen εκφράζοντας μια άποψη που είναι διαμετρικά αντίθεση με τη γραμμή της ΕΕ και των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης