Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 69 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2016 - Στις 54,9 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλό 69 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2016 - Στις 54,9 μονάδες ο PMI
Ο κλάδος κατέγραψε βελτίωση σε όλες τις χώρες που ανήκουν στη ζώνη του ευρώ
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα βρέθηκε ο μεταποιητικός κλάδος της Ευρωζώνης στο τέλος του 2016, καταγράφοντας την καλύτερή του επίδοση από τον Απρίλιο του 2011.
Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης PMI της Markit για τον Δεκέμβριο του 2016 διαμορφώθηκε στις 54,9 μονάδες, έναντι 53,7 μονάδων τον Νοέμβριο, την ίδια στιγμή που η μέση τιμή για το τελευταίο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε στις 54 μονάδες, έναντι 52,1 μονάδων το προηγούμενο τρίμηνο.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος κατέγραψε βελτίωση σε όλες τις χώρες που ανήκουν στη ζώνη του ευρώ και καλύπτονται από τη σχετική έρευνα, με τις περισσότερες μάλιστα να καταγράφουν υψηλά πολλών μηνών.
Αναλυτικότερα, Ολλανδία και Αυστρία ηγήθηκαν της ανάπτυξης, καταγράφοντας αμφότερες υψηλά 68 μηνών, στις 57,3 και 56,3 μονάδες αντίστοιχα, ενώ σε υψηλά 3,5 ετών βρέθηκε ο κλάδος στη Γερμανία, στις 55,6 μονάδες.
Αξιοσημείωτες ήταν οι επιδόσεις και μεταξύ των Μεσογειακών χωρών, με τη Γαλλία μάλιστα να συνεχίζει την ανάκαμψή της, φτάνοντας στις 53,5 μονάδες, τιμή που αποτελεί υψηλό 67 μηνών.
Στον αντίποδα, η Ελλάδα παρέμεινε κάτω από το όριο των 50 μονάδων, συνεχίζοντας να καταγράφει συρρίκνωση, στις 49,3 μονάδες, με την εν λόγω τιμή ωστόσο να καταγράφει την καλύτερη επίδοση των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης