Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος Trump: Υπάρχουν μηδενικές αποδείξεις ότι Ρώσοι χάκερς επηρέασαν τις αμερικανικές εκλογές

Εκπρόσωπος Trump: Υπάρχουν μηδενικές αποδείξεις ότι Ρώσοι χάκερς επηρέασαν τις αμερικανικές εκλογές
Δεν είναι λίγοι οι Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές που αναρωτιούνται πώς γίνεται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ να είναι καλύτερα πληροφορημένος από τον Αμερικανό πρόεδρο, Barack Obama
Δεν υπάρχουν αποδείξεις, ότι ρωσικές επιχειρήσεις ηλεκτρονικής πειρατείας επηρέασαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου 2016 στις ΗΠΑ και θα ήταν ανεύθυνο να εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα πριν τη λήψη της τελικής αναφοράς των υπηρεσιών πληροφοριών.
Αυτά επεσήμανε σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Fox News ο Sean Spicer, εκπρόσωπος του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν μηδενικές αποδείξεις ότι [οι Ρώσοι] επηρέασαν τις εκλογές».
Μιλώντας στο δίκτυο CNN, ο Spicer - που θα αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου σε λίγες ημέρες - τόνισε, ότι ο Trump περιμένει να διαβάσει την αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών αργότερα στην τρέχουσα εβδομάδα.
Πάντως, ισχυροί βουλευτές και γερουσιαστές αμφοτέρων των δύο βασικών κομμάτων των ΗΠΑ - Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι - εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός των ρωσικών παρεμβολών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητά τους.
Επισημαίνεται, ότι οι νέοι εκπρόσωποι του αμερικανικού λαού που εξελέγησαν στο Κογκρέσο στις 8 Νοεμβρίου 2016 - μαζί με την εκλογή του νέου προέδρου - αναλαμβάνουν καθήκοντα αύριο Τρίτη 3/1.
Αν και ο Trump ισχυρίζεται, ότι μιλά με γνώση «στοιχείων που άλλοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν» για το ζήτημα της ρωσικής πειρατείας, δεν είναι λίγοι οι Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές που αναρωτιούνται πώς γίνεται ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ - που αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2017 - να είναι καλύτερα πληροφορημένος από τον Αμερικανό πρόεδρο, Barack Obama, που έδωσε εντολή για απελάσεις 35 Ρώσων διπλωματών ως αντίποινα σε όσα έπραξε η ρωσική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης