Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Aπειλούν με ακύρωση της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός οι αντάρτες της Συρίας

Reuters: Aπειλούν με ακύρωση της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός οι αντάρτες της Συρίας
Αν η κυβέρνηση Assad δεν τη σεβαστεί και συνεχίσει τους βομβαρδισμούς και τις επιδρομές
Οι αντάρτες της Συρίας ανέφεραν το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου ότι θα θεωρήσουν την κατάπαυση του πυρός που συμφώνησαν Ρωσία και Τουρκία "άκυρη", αν η κυβέρνηση εξακολουθεί να την παραβιάζει, μεταδίδει το Reuters.
Η Ρωσία που στηρίζει την κυβέρνηση Assad ζήτησε από τον ΟΗΕ να στηρίξει την εύθραυστη εκεχειρία, που είναι η τρίτη για το 2016, προκειμένου να τελειώσει ο εξαετής πόλεμος της Συρίας.
Συγκρούσεις και αεροπορικές επιδρομές γίνονται σε μερικές περιοχές, μετά την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε την Παρασκευή 30/12, αν και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι σε μεγάλο βαθμό η εκεχειρία τηρείται.
"Οι συνεχόμενες παραβιάσεις από το καθεστώς και οι βομβαρδισμοί και οι προσπάθειες επιθέσεων σε περιοχές που ελέχγουν οι επαναστατικές φατρίες θα καταστήσουν τη συμφωνία άκυρη" ανέφερε μία ανακοίνωση που υπέγραψαν πολλές οργανώσεις ανταρτών.
Υποστηρίζουν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος, ειδικά σε περιοχές δυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού.
Η Ρωσία και η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει την αντιπολίτευση, προχώρησαν σε μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την ελπίδα να αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2017 ειρηνευτικές συνομιλίες στο Καζακστάν.
Στην ανακοίνωσή τους οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν υπογράψει δύο διαφορετικές εκδοχές της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός και από τη μία απουσιάζουν σημεία - κλειδιά που είναι αδιαπραγμάτευτα.
Δεν ανέφεραν, ωστόσο, ποια είναι αυτά.
Υπάρχει και μία σύγχυση σχετικά με το ποια γκρουπ ανταρτών συμπεριλαμβάνονται στην κατάπαυση του πυρός.
Το Ισλαμικό Κράτος που έχει εχθρικές σχέσεις με όλους, εξαιρείται από αυτήν.
Αρκετοί αξιωματούχοι των ανταρτών ενημέρωσαν ότι από τη συμφωνία εξαιρείται και η οργάνωση Jabhat Fateh al Sham (πρώην Nusra Front).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης