Τελευταία Νέα
Διεθνή

OCCRP: Βασιλιάς της διαφθοράς για το 2016 ο πρόεδρος της Βενεζουέλας - Αποσπά κρατικό χρήμα

OCCRP: Βασιλιάς της διαφθοράς για το 2016 ο πρόεδρος της Βενεζουέλας - Αποσπά κρατικό χρήμα
Δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε δύο ανιψιούς της συζύγου του για εμπόριο ναρκωτικών αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων
«Νικητής» στη διαφθορά για το 2016 σε παγκόσμιο επίθεσε «στέφτηκε» από το Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό παρακολούθησης του εγκλήματος και της διαφθοράς, ο Maduro μέσα στο 2016 κατόρθωσε να ενισχύσει την διεφθαρμένη και καταπιεστική βασιλεία του, κατά των πολιτών της πλούσιας σε πετρελαϊκά αποθέματα χώρας του, οι οποίοι κυριολεκτικά, λιμοκτονούν και εκλιπαρούν για φάρμακα.
Την ώρα που η εγκληματικότητα στη Βενεζουέλα είναι ανεξέλεγκτη και η πολιτική καταπίεση αυξάνεται, ο πρόεδρος και ο στενός του κύκλος, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου του Cilia Flores, αποσπούν εκατομμύρια από τον κρατικό κορβανά για να συντηρούν τις δομές που τους διατηρούν στην εξουσία.
Οι Financial Times χαρακτήρισαν τον Maduro ως τον «άρχοντα της κακοδιοίκησης", ενώ σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι το "αρπακτικό της ελευθερίας του Τύπου», λόγω της ικανότητας του να "φιμώνει" τα ΜΜΕ που του ασκούν κριτική.
Σύμφωνα με το OCCRP, ο Maduro διαθέτει πολιτικούς φίλους, οι οποίοι εξαγοράζουν "εχθρικά" Μέσα, δημιουργούν "ελλείψεις" στην κυκλοφορία μη φιλικών εφημερίδων και ενίοτε ποινικοποιούν άρθρα που αμφισβητούν την εξουσία του.
Σύμφωνα με την Drew Sullivan του OCCRP, την ώρα που ο λαός της Βενεζουέλας λιμοκτονεί, η κυβέρνηση Maduro κλέβει περί τα 70 δισ. δολάρια τον χρόνο, ενώ παράλληλα μέλη της οικογένειας του εμπορεύονται ναρκωτικά.
«Για αυτούς τους λόγους, του αξίζει το βραβείο», αναφέρει.
Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο, δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε δύο ανιψιούς της συζύγου του για εμπόριο ναρκωτικών αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, χρήματα τα οποία είχαν σκοπό να διατεθούν για την παραμονή του προέδρου στην εξουσία.
Ο Maduro, πρώην οδηγός λεωφορείου και συνδικαλιστής, υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Hugo Chavez, τον οποίον και διαδέχθηκε μετά τον θάνατο του το 2013.
Όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον αείμνηστο προκάτοχο του, και ενδιάμεσος (medium) είναι ένα… πουλί.
Πέρα των όποιων μεταφυσικών ανησυχιών του, ο Nicola Maduro κυβερνά με διατάγματα περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό το νομοθετικό έργο, καταστέλλοντας παράλληλα τις αυξανόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης