Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κυρώσεις ΗΠΑ προς Ρωσία στοχεύουν να «στριμώξουν» τον Trump, λέει στενή σύμβουλός του

Οι κυρώσεις ΗΠΑ προς Ρωσία στοχεύουν να «στριμώξουν» τον Trump, λέει στενή σύμβουλός του
«Θα ήταν ατυχές αν το βασικό κίνητρο (των κυρώσεων) ήταν πολιτικό. Δεν λειτουργεί έτσι μια ειρηνική κυβέρνηση στη μεγάλη δημοκρατία μας»
Η στενή σύμβουλος του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, Kellyanne Conway, επέκρινε σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 τις χθεσινές κυρώσεις που επέβαλε ο Λευκός Οίκος κατά οργανισμών και προσώπων της Ρωσίας στις ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι στόχος του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Barack Obama, είναι να φέρει σε δύσκολη θέση τον διάδοχό του.
«Δεν νομίζω, ότι ακόμη και στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου να απέλασε η χώρα [ΗΠΑ] τόσους πολλούς [Ρώσους] πράκτορες», όπως ανέφερε η Conway σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Σύμφωνα με την ίδια, πολλοί πιστεύουν ότι οι κυρώσεις του Obama έχουν ως στόχο να «στριμωχθεί» ο Trump και να περιοριστεί το περιθώριο ελιγμών του απέναντι στη Ρωσία όταν θα αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου 2017.
«Θα ήταν ατυχές αν το βασικό κίνητρο (των κυρώσεων) ήταν πολιτικό. Δεν λειτουργεί έτσι μια ειρηνική κυβέρνηση στη μεγάλη δημοκρατία μας», συνέχισε η Conway.
Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν ο Trump θα άρει τις κυρώσεις, η Conway αρνήθηκε να απαντήσει για τη στάση που θα τηρήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον Trump, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, εξέφρασε την ελπίδα οι δύο χώρες να βελτιώσουν τις σχέσεις τους μετά την ορκωμοσία του νέου - δισεκατομμυριούχου - προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης