Τελευταία Νέα
Διεθνή

Monte dei Paschi: Σχεδιάζει την έκδοση νέου χρέους 15 δισ. ευρώ το 2017 για να ενισχύσει την ρευστότητα

Monte dei Paschi: Σχεδιάζει την έκδοση νέου χρέους 15 δισ. ευρώ το 2017 για να ενισχύσει την ρευστότητα
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στόχος της προβληματικής τράπεζας είναι η αποκατάσταση της ρευστότητας και η τόνωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης
Στην έκδοση ομολόγων και εμπορικών τίτλων με στόχο την άντληση 15 δισ. ευρώ σχεδιάζει για το 2017 η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στόχος της προβληματικής τράπεζας είναι η αποκατάσταση της ρευστότητας και η τόνωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης.
Οι εκδόσεις ομολόγων θα στηριχθούν από κρατικές εγγυήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος ρευστότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, το οποίο η Κομισιόν συμφώνησε να επεκτείνει κατά έξι μήνες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», το 1/3 του νέου χρέους θα έχει βραχυπρόθεσμη διάρκεια, ενώ το υπόλοιπο θα είναι τριετούς ωρίμανσης.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, στα 6,6 δισ. ευρώ θα διαμορφωθεί το συνολικό κόστος κρατικής διάσωσης της προβληματικής τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 η κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας.
Το άμεσο κόστος διάσωσης της Monte dei Paschi για το ιταλικό Δημόσιο θα είναι 4,6 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2 δισ. ευρώ θα απαιτηθούν σε δεύτερη φάση για την αποζημίωση των επενδυτών λιανικής λόγω των ζημιών που θα υποστούν.
Το κόστος διάσωσης άλλων ιταλικών τραπεζών θα διαμορφωθεί σε 2,2 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης