Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kissinger Associates: Μαζί με την Κίνα και οι ΗΠΑ θα χάσουν από τις εμπορικές πολιτικές του Trump

Kissinger Associates: Μαζί με την Κίνα και οι ΗΠΑ θα χάσουν από τις εμπορικές πολιτικές του Trump
«Αν ο εκλεγμένος Πρόεδρος θέλει να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας στις Η.Π.Α, θα μπορούσε να επικεντρωθεί στο ρόλο της τεχνολογίας ρόλο στην αγορά εργασίας»
Οι αγορές των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα υποστούν απώλειες αν ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εφαρμόσει πολιτικές προστατευτισμού στο εμπόριο, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Kissinger Associates, Bob Hormats, ο οποίος είχε υπηρετήσει, στο ίδιο αξίωμα στην Goldman Sachs.
Όπως εξήγησε, πολλές αμερικανικές εταιρείες, μεταξύ αυτών και η Wal-Mart, εισάγουν μεγάλες ποσότητες κινεζικών προϊόντων για να μειώσουν το κόστος αγοράς τους.
Ως αποτέλεσμα, οποιαδήποτε επιβολή υψηλότερων δασμών θα έχει άμεσα αντίκτυπο στις τιμές των αγαθών άρα και στις τσέπες των καταναλωτών.
Επίσης, θα υπάρξει μείωση των εταιρικών κερδών σε ορισμένους κλάδους, κάτι που θα επιφέρει και πτώση στην αξία των μετοχών τους.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο Ρεπουμπλικάνος εξαπέλυε «πυρά» κατά των συμφωνιών της Nafta και της TTIP, ενώ ταυτόχρονα έβαζε στο στόχαστρο Κίνα, Μεξικό, αλλά και όσες αμερικανικές εταιρείες επένδυαν εκτός χώρας.
Ο κ. Hormats πρότεινε επίσης στον κ. Trump να μην δείχνει τις προθέσεις του μέσω… tweets, ενώ προειδοποίησε πως η Κίνα θα προχωρήσει σε σκληρά αντίποινα αν «απειληθεί» η εμπορική της δραστηριότητα.
«Αν ο εκλεγμένος Πρόεδρος θέλει να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας στις Η.Π.Α, θα μπορούσε να επικεντρωθεί στο ρόλο της τεχνολογίας ρόλο στην αγορά εργασίας.
Το μεγαλύτερο μέρος στην απώλεια θέσεων εργασίας δεν οφείλεται στις εισαγωγές, αλλά στη ραγδαία βελτίωση της τεχνολογίας», καταλήγει ο οικονομολόγος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης