Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόταση εξαγοράς προβληματικών δανείων 2,5 δισ. ευρώ 3 μικρών ιταλικών τραπεζών από το ταμείο Atlante

Πρόταση εξαγοράς προβληματικών δανείων 2,5 δισ. ευρώ 3 μικρών ιταλικών τραπεζών από το ταμείο Atlante
Η πρόταση του Atlante για την εξαγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ιταλικών τραπεζών Banca Etruria, Banca Marche και CariChieti προορίζεται να διευκολύνει την πώλησή τους στην 5η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας UBI
Πρόταση εξαγοράς των δύο τρίτων του συνόλου των 3,7 δισ. ευρώ προβληματικών δανείων των τριών μικρών ιταλικών τραπεζών που διασώθηκαν από χρεοκοπία το 2015, υπέβαλε σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 το ειδικό ιταλικό ταμείο διάσωσης τραπεζών Atlante.
Αυτό αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο «δύο πηγές κοντά στο ζήτημα», σύμφωνα με τις οποίες η πρόταση του Atlante για την εξαγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ιταλικών τραπεζών Banca Etruria, Banca Marche και CariChieti προορίζεται να διευκολύνει την πώλησή τους στην πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας UBI.
Τον Νοέμβριο του 2015, το ιταλικό Δημόσιο είχε διασώσει τις τρεις αυτές τράπεζες από χρεοκοπία, καθώς και μια τέταρτη - την CariFerrara - μεταξύ άλλων διαγράφοντας την αξία ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης αλλά και μετοχών αυτών.
Έκτοτε, η ιταλική κυβέρνηση προσπάθησε ανεπιτυχώς να πωλήσει τις τέσσερις αυτές τράπεζες, παρ' ότι τα περισσότερο προβληματικά τους δάνεια είχαν πωληθεί σε τρίτους στο πλαίσιο της περυσινής τους διάσωσης.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, οι τέσσερις τράπεζες αυτές έχουν αναγκαστεί να κατηγοριοποιήσουν περισσότερα προβληματικά τους δάνεια ως μη ανακτήσιμα (οριστική καθυστέρηση).
Επισημαίνεται, ότι το ιταλικό ταμείο διάσωσης τραπεζών Atlante προϋπήρχε αυτού που δημιουργήθηκε προ ημερών με «προίκα» 20 δισ. ευρώ για τη διάσωση κυρίως της Monte dei Paschi di Siena και άλλων προβληματικών ιταλικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης