Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni: Η αστική τάξη της Ιταλίας αντιμετωπίζει προβλήματα – Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται

Gentiloni: Η αστική τάξη της Ιταλίας αντιμετωπίζει προβλήματα – Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται
«Η Ιταλία κατάφερε να εξασφαλίσει ένα επίπεδο συνύπαρξης των διαφόρων κοινοτήτων, λιγότερο δραματικό από εκείνο άλλων χωρών»
Στην παραδοχή πως μεγάλο μέρος της εγχώριας μέσης αστικής τάξης μας αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Paolo Gentiloni.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον ιταλικό Τύπο, ο αντικαταστάτης του Matteo Renzi τόνισε ότι «η εργασία και οι νέοι είναι, στη φάση αυτή, οι λέξεις-κλειδιά, διότι η απόσταση ανάμεσα στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν και στην υφιστάμενη κατάσταση είναι ακόμη μεγάλη».
«Δεν αστειευθήκαμε, δεν τελειώσαμε, η πορεία των μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται», συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά την προεδρία των G7 που αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου του 2017 η Ιταλία, υποστήριξε πως θα επιδιώξει τόση παρακάτω δυο κύριους στόχους:
«Την προώθηση του κεντρικού ρόλου της Μεσογείου και μια πραγματική συνεισφορά ώστε να αλλάξουν οι σχέσεις με τη Ρωσία και να απομακρύνουμε ιδέες οι οποίες θα μπορούσαν να μας βάλουν σε πλαίσια που χαρακτήριζαν τον ψυχρό πόλεμο».
Μιλώντας για την τρομοκρατία με αφορμή και το πρόσφατο χτύπημα στο Βερολίνο, τόνισε ότι «η κυβέρνησή του θέλει να υπερασπισθεί την ασφάλεια, για να μπορέσει να ηττηθεί ο φόβος».
Παραδέχθηκε ότι η Ιταλία, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι εκτεθειμένη, αλλά υπογράμμισε ότι «ως χώρα, κατάφερε να εξασφαλίσει ένα επίπεδο συνύπαρξης των διαφόρων κοινοτήτων, λιγότερο δραματικό από εκείνο άλλων χωρών».
Κατά την άποψή του, «πρόκειται, φυσικά, για έξωθεν απειλές, αλλά πρέπει να προσέξουμε, διότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν άτομα που ασπάζονται εξτρεμιστικές θέσεις μέσα στις φυλακές της Ιταλίας, ή και σε συνοικίες των πόλεών της».
Αναφερόμενος στην εκτέλεση του Anis Amri από δυο αστυνομικούς λίγο έξω από το Μιλάνο, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε ότι «μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν προκύπτει να διέθετε ιδιαίτερα δίκτυα υποστήριξης εντός των ιταλικών συνόρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης