Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deloitte: Ιδιαίτερα αισιόδοξοι οι Βρετανοί οικονομικοί διευθυντές παρά το Brexit

tags :
Deloitte: Ιδιαίτερα αισιόδοξοι οι Βρετανοί οικονομικοί διευθυντές παρά το Brexit
Στην έρευνα της Deloitte συμμετείχαν 119 οικονομικοί διευθυντές 
Οι οικονομικοί διευθυντές στις εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι περισσότερο αισιόδοξοι από κάθε άλλη φορά κατά τους τελευταίους 18 μήνες παρά τα υψηλά επίπεδα αβεβαιότητας, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte.
Ειδικότερα, έρευνα σε 119 οικονομικούς διευθυντές έδειξε ότι το 27% είναι περισσότερο αισιόδοξοι για τις επιχειρήσεις τους σε σχέση με ένα 22% που έδειξε ότι είναι λιγότερο αισιόδοξοι, δίνοντας μια ισορροπία του 5%.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Business Insider, φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις αρχίσουν να βλέπουν την πολιτική αβεβαιότητα ως ευκαιρία.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 έκλεισε σε υψηλά όλων των εποχών, την Τετάρτη (28/12/2016), την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.
«Στον απόηχο του δημοψηφίσματος, στα τέλη Ιουνίου, η αισιοδοξία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση», επισημαίνεται στην έρευνα της Deloitte.
«Οι οικονομικοί διευθυντές έφτιαξαν άμυνες περιορίζοντας τις επενδύσεις και τις δαπάνες.
Από τότε το Ηνωμένο Βασίλειο αποδείχθηκε πιο ανθεκτικό από ό,τι αναμενόταν και η συζήτηση περί επικείμενης ύφεση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει περιοριστεί» αναφέρεται επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης