Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξασθένηση της στερλίνας σε χαμηλό 2 μηνών έναντι του δολαρίου λόγω Brexit

Εξασθένηση της στερλίνας σε χαμηλό 2 μηνών έναντι του δολαρίου λόγω Brexit
Σήμερα το ευρώ κατέγραψε απώλειες 0,8% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, για να εξασθενήσει μέχρι τα 1,03721 δολάρια ΗΠΑ, με ισχυρότερο επίπεδο ημέρας μόλις τα 1,04801 δολάρια
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών ενισχύθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 το δολάριο ΗΠΑ έναντι του βρετανικού νομίσματος, για να ανέλθει μέχρι τις 0,85375 στερλίνες, με ασθενέστερο επίπεδο ημέρας τις 0,84892 στερλίνες.
Αυτό που φαίνεται πως ανησυχεί τους επενδυτές αγγλικής λίρας στην αγορά συναλλάγματος τις τελευταίες ημέρες, είναι η αβεβαιότητα αναφορικά με την πορεία που θα ακολουθήσουν οι επικείμενες διαπραγματεύσεις εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) με τις ευρωπαϊκές αρχές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017.
Πέρα από την αδυναμία του βρετανικού νομίσματος, το δολάριο έχει τους δικούς του λόγους να ενισχύεται, κυρίως λόγω της επερχόμενης ανάληψης καθηκόντων του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, στις 20 Ιανουαρίου 2017, ο οποίος ως γνωστόν έχει προαναγγείλει ένα τεράστιο πρόγραμμα δημοσιονομικής επέκτασης για δημόσιες επενδύσεις των ΗΠΑ σε έργα υποδομής, το οποίο αναμένεται ευρέως να επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.
Σήμερα το ευρώ κατέγραψε απώλειες 0,8% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, για να εξασθενήσει μέχρι τα 1,03721 δολάρια ΗΠΑ, με ισχυρότερο επίπεδο ημέρας μόλις τα 1,04801 δολάρια.
Σύμφωνα με ορισμένους οικονομικούς αναλυτές, η αδυναμία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου ΗΠΑ πηγάζει από την αυξημένη δαπάνη που απαιτείται για τη διάσωση της τρίτης μεγαλύτερης και βαθύτατα προβληματικής τραπέζης της Ιταλίας, Monte dei Paschi di Siena, η οποία περιπλέκει μια ήδη πολύπλοκη και πολιτικά ευαίσθητη τραπεζική διάσωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης