Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Σε χώρες με βελτιωμένο πολιτικό κλίμα θα στραφούν οι επενδυτές το 2017 – Ξεχωρίζει η Ρωσία

Bloomberg: Σε χώρες με βελτιωμένο πολιτικό κλίμα θα στραφούν οι επενδυτές το 2017 – Ξεχωρίζει η Ρωσία
Η UBS αναφέρει πως το ρωσικό ρούβλι αποτελεί επενδυτική ευκαιρία τους επόμενους 12 μήνες, με δυνητικά κέρδη ακόμα και 26%
Σε αγορές που είναι ανθεκτικές στα εξωτερικά σοκ και περιβάλλονται από ένα συνεχώς βελτιούμενο κλίμα θα στραφούν οι επενδυτές το 2017, σύμφωνα με όσα συμπεραίνει το Bloomberg επικαλούμενο τις προβλέψεις διαφόρων οίκων.
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι επενδυτές δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στη ρωσική αγορά (ο δείκτης RTS έχει διπλασιάσει την αξία του το τρέχον έτος!), ενώ αποστρέφονται την Τουρκία.
Επίσης, το βάρος θα δοθεί σε φθηνότερες μετοχές οι οποίες μπορούν εύκολα να κερδίσουν από ένα ενδεχόμενο ράλι στα εμπορεύματα.
Αναλυτικότερα, παρατίθενται μερικές εκ των προβλέψεων από σημαντικούς οίκους...

Νομισματικές ισοτιμίες

Η UBS αναφέρει πως το ρωσικό ρούβλι αποτελεί επενδυτική ευκαιρία τους επόμενους 12 μήνες, με δυνητικά κέρδη ακόμα και 26%.
Η JPMorgan Chase από την πλευρά της σημειώνει πως η τσεχική κορώνα να είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στον παγκόσμιο κίνδυνο, ενώ η Morgan Stanley μιλά για ανάκαμψη στα νομίσματα της ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία κλπ).
Σε αντίθετο κλίμα, η Morgan Stanley προειδοποιεί για περαιτέρω υποχώρηση της τουρκικής λίρας.

Μετοχές

Η NN Investment Partners «ψηφίζει» Ρωσία για το 2017 λόγω των υψηλοτέρων τιμών στο πετρέλαιο, του ισχυρότερου ρουβλίου κλπ.
Η Aviva Investors θεωρεί από την πλευρά της ευκαιρία τις μετοχές των εταιρειών χαμηλής κεφαλαιοποίησης στις αναδυόμενες αγορές, ειδικά σε ό,τι αφορά τη λιανική, τη βιομηχανία και την Υγεία.
Η Capital Economics τονίζει πως οι τράπεζες σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική βελτιώνουν συνεχώς τους οικονομικούς δείκτες τους, τη στιγμή που οι τράπεζες σε Ρωσία και Τουρκία βρίσκονται ακόμα σε τέλμα.

Ομόλογα

Η Deutsche Bank εκτιμά πως η αυξανόμενη σταθερότητα στην εσωτερική πολιτική της Ρωσίας και της Νότιας Αφρικής θα λειτουργήσει προς όφελος των κρατικών τους ομολόγων, ενώ παράλληλα συμβουλεύει τη Μόσχα να αποκτήσει μία καλύτερη σχέση με τις Η.Π.Α.
Η δανέζικη Global Evolution στρέφει τους επενδυτές προς τα αιγυπτιακά και νιγηριανά κρατικά ομόλογα, λόγω της επικείμενης πολιτικής σταθερότητας στις εν λόγω περιοχές.
Σε ίδιο μήκος κύματος και η πρόβλεψη της Global Evolution για την Γκάνα.
Η Neuberger Berman Europe χαρακτηρίζει για φθηνά τα κρατικά ομόλογα μη εγχώριου νομίσματος της Τουρκίας.

Η ανάκαμψη της Ρωσίας:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης