Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στο πετρέλαιο με συγκρατημένη αισιοδοξία για μείωση παραγωγής - Στα 56,14 δολ. το Brent

Ήπια άνοδος στο πετρέλαιο με συγκρατημένη αισιοδοξία για μείωση παραγωγής - Στα 56,14 δολ. το Brent
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom Neft ανακοίνωσε, ότι σχεδιάζει την αύξηση της παραγωγής της κατά 4,5%-5,0% το 2017, δηλαδή λιγότερο απ' ότι πριν τη δέσμευση της Ρωσίας να συμμετάσχει στη μείωση παραγωγής πετρελαίου
Ήπια άνοδο κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, με το αμερικανικό WTI να καταγράφει την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 18 μηνών (54,37 δολ.), εν όψει έναρξης εφαρμογής της συμφωνίας μείωσης πετρελαϊκής παραγωγής χωρών εντός και (ορισμένων) εκτός διεθνούς καρτέλ OPEC με την έλευση του νέου έτους.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί κατά 25% από το μέσον του Νοεμβρίου του 2016, τόσο λόγω των προσδοκιών για τη θετική επίδραση από την επικείμενη μείωση της παραγωγής του OPEC, όσο και λόγω της συνεχιζόμενης ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ, που προκαλεί αύξηση της ζήτησης «μαύρου χρυσού».
Σε κάθε περίπτωση, η συγκρατημένα αισιόδοξη στάση των επενδυτών στην αγορά πετρελαίου, από την 1η Ιανουαρίου 2017 - ημέρα έναρξης εφαρμογής της μειωμένης κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως παραγωγής - θα εξαρτηθεί από την πορεία της μείωσης, καθώς σε περίπτωση μερικής εφαρμογής της σχετικής συμφωνίας οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να δεχθούν πτωτικές πιέσεις.
Σε ανακοίνωσή της, η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom Neft ανέφερε, ότι σχεδιάζει την αύξηση της παραγωγής της κατά 4,5%-5,0% το 2017, δηλαδή λιγότερο απ' ότι πριν τη δέσμευση της Ρωσίας να συμμετάσχει στη μείωση παραγωγής πετρελαίου.
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Φεβρουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου κατέγραψε οριακή άνοδο 0,09% ή 5 σεντς, για να ανέλθει στα 56,14 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 55,89 και 56,56 δολαρίων.
Στα 53,97 δολάρια ανά βαρέλι ενισχύθηκε οριακά κατά 0,13% ή κατά 7 σεντς η τιμή του future Φεβρουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 53,56 και 54,37 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης