Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρακινός πρωθυπουργός: Το ISIS θα έχει κατατροπωθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες

Ιρακινός πρωθυπουργός: Το ISIS θα έχει κατατροπωθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες
Η επιχείρηση του ιρανικού στρατού για ανακατάληψη της Μοσούλης από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο μήνες
Την πεποίθησή του πως το Ισλαμικό Κράτος θα αποτελεί παρελθόν για τη χώρα του τους επόμενους τρεις μήνες εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Haider al-Abadi.
Απαντώντας σε διευκρίνιση για τις δηλώσεις αξιωματικού του Διεθνούς Συνασπισμού (ηγούνται οι ΗΠΑ) ο οποίος προέβλεψε πως θα χρειαστούν ως και δύο χρόνια για να εξαλειφθούν οι πυρήνες του ISIS σε Ιράκ και Συρία, ο κ. Abadi σχολίασε χαρακτηριστικά:
«Οι Αμερικανοί ήταν πολύ απαισιόδοξοι.
Μίλαγαν για μια πολύ μακρά περίοδο αλλά η μεγάλη επιτυχία των γενναίων και ηρωικών μαχητών μας τη μείωσε.
Προβλέπω ότι στο Ιράκ θα χρειαστούμε τρεις μήνες».
Βέβαια, νωρίτερα φέτος, ο Ιρακινός πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως η Μοσούλη θα ανακαταλαμβανόταν ως το τέλος του 2016…
Η επιχείρηση του ιρανικού στρατού, σε συνεργασία με τους Κούρδους και τις ειδικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, για ανακατάληψη της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο μήνες.
Οι αξιωματικοί του ιρακινού στρατού τινάζουν ότι η προέλαση των δυνάμεών τους επιβραδύνεται από την ανάγκη να προστατευτούν οι άμαχοι που έχουν παραμείνει μέσα στην πόλη, η οποία βρίσκεται υπό των ζυγό των τρομοκρατών από το 2014.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακαταλάβει το ένα τέταρτο της Μοσούλης, και αυτόν τον μήνα βρίσκονται σε φάση «ανεφοδιασμού και ανασύνταξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης