Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Εχθρική πράξη η προμήθεια όπλων από τις ΗΠΑ στους αντάρτες της Συρίας

Ρωσία: Εχθρική πράξη η προμήθεια όπλων από τις ΗΠΑ στους αντάρτες της Συρίας
«Οι αντικυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας δε διαφέρουν από τους αιμοδιψείς τρομοκράτες που αποκεφαλίζουν»
Ανάβουν εκ νέου τα αίματα μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας σχετικά με το ανοικτό πολεμικό μέτωπο της Συρίας, αυτή τη φορά με αφορμή την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να χαλαρώσουν τους περιορισμούς που ίσχυαν στην παροχή όπλων των ανταρτών.
«Η Ουάσιγκτον στοιχηματίζει πλέον στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς τις αντικυβερνητικές δυνάμεις (σσ της Συρίας), οι οποίες δε διαφέρουν από τους αιμοδιψείς τρομοκράτες που αποκεφαλίζουν.
Πλέον, η δυνατότητα παροχής όπλων προς αυτούς, συμπεριλαμβανομένων κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων, αναγράφεται στο νέο νομοσχέδιο», δήλωσε σε πολύ έντονο ύφος η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, χαρακτηρίζοντας τα παραπάνω ως «μία εχθρική πράξη» κατά της Μόσχας.
Ο Vladimir Putin και ο ρωσικός στρατός είναι ισχυρότατοι σύμμαχοι των κυβερνητικών δυνάμεων του Σύρου Προέδρου Bashar al-Assad.
Μάλιστα, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βοήθησε κατά πολύ το συριακό στρατό να ανακαταλάβει πριν λίγες ημέρες με επιτυχία το Χαλέπι, την μέχρι πρότινος πόλη – προπύργιο των ανταρτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης