Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Ινδία – Modi: Τεράστια δύναμη για την άμυνα της χώρας

Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Ινδία – Modi: Τεράστια δύναμη για την άμυνα της χώρας
Πρόκειται για τον πανίσχυρο Agni-5 βαλλιστικό πύραυλο της, με χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου άνω του ενός τόνου 
Στην επιτυχή δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε σήμερα 26 Δεκεμβρίου 2016 η Ινδία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της ασιατικής χώρας.
Πρόκειται για τον πανίσχυρο Agni-5 βαλλιστικό πύραυλο της, με χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου άνω του ενός τόνου και δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής σε απόσταση άνω των 5.000 χιλιόμετρων, μπορεί δηλαδή να πετάξει σε άλλη ήπειρο.
Ο Agni-5 είναι φτιαγμένος αποκλειστικά στην Ινδία και είναι ένας τριών σταδίων, στερεού καυσίμου βαλλιστικός πύραυλος, με 17 μέτρα μήκος και δύο (2) μέτρα διάμετρο.
Η εκτόξευση, η 4η στο σύνολο για τον εν λόγω πύραυλο, πραγματοποιήθηκε περίπου στις 10.30 π.μ. το πρωί, τοπική ώρα, στο νησί Καλάμ στα ανοικτά των ακτών της ανατολικής επαρχίας Οντίσα της Ινδίας.
Να σημειωθεί πως η χώρα έχει τέσσερις τύπους πυραύλων Agni, διαφόρων δυνατοτήτων.
Ο Agni-1 έχει βεληνεκές 700 χιλιόμετρα, ο Agni-2 μπορεί να φτάσει ένα στόχο σε 2.000 χιλιόμετρα, o Agni-3 έχει στα 2.500 χιλιόμετρα και ο Agni-4 μπορεί να ξεπεράσει τα 3.500 χιλιόμετρα.
Ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi χαιρέτισε τη δοκιμή - επίδειξη ισχύος της χώρας του, χαρακτηρίζοντάς την «τεράστια δύναμη για την Άμυνά της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης