Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενίσχυση των επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών στη Μοσούλη προαναγγέλλουν οι ΗΠΑ

Ενίσχυση των επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών στη Μοσούλη προαναγγέλλουν οι ΗΠΑ
Από τις χθεσινές μάχες στην πόλη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 97 τζιχαντιστές
Περαιτέρω ενίσχυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη προανήγγειλε ο αντισυνταγματάρχης των Ηνωμένων Πολιτειών, Stuart James, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Όπως τόνισε, πλέον η επιχείρηση κατά των τρομοκρατών στην πόλη στρατηγικής σημασίας του Ιράκ θα περάσει σε ένα ακόμα πιο έντονο πλαίσιο, με τα αμερικανικά στρατεύματα να αναπτύσσονται πιο κοντά στην πρώτη γραμμή της πόλης.
Να σημειωθεί πως στην πόλη βρίσκονται 100.000 στρατιώτες του Ιράκ, οι οποίοι συνεργάζονται, εκτός από τις ειδικές δυνάμεις των Η.Π.Α., και με τους Κούρδους.
Ο ανώτατος αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ετοιμάζονται πλέον να ξεκινήσουν δυναμικά τη διείσδυση στο εσωτερικό της ανατολικής Μοσούλης.
Υπενθυμίζεται πως από τις χθεσινές μάχες στην πόλη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 97 τζιχαντιστές.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ιρακινού στρατού, πραγματοποιήθηκαν τρεις ξεχωριστές επιχειρήσεις, με την πρώτη να εκτυλίσσεται στα νότια της πόλης, όπου η πυροδότηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών οδήγησε στο θάνατο 21 τρομοκρατών.
Παράλληλα, στη δεύτερη επιχείρηση, που έλαβε χώρα νοτιοανατολικά της Μοσούλης, τουλάχιστον 50 μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλών συγκρούσεων με τον στρατό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξαν και απώλειες από πλευράς στρατού.
Επιπλέον, σημαντικές απώλειες από πλευράς τζιχαντιστών σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών των συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή Αλ Γουαντά της ανατολικής Μοσούλης.
Να σημειώσουμε ότι η ιρακινή πόλη εξακολουθεί να παραμένει προπύργιο των τζιχαντιστών στο Ιράκ (από το 2014), με την επιχείρηση ανακατάληψης που ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2016 να έχει μετατραπεί σε έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο με τον στρατό της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης