Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Οι 17 αντιδημοφιλείς επενδυτικές προβλέψεις για το 2017

tags :
MarketWatch: Οι 17 αντιδημοφιλείς επενδυτικές προβλέψεις για το 2017
«Αμετάβλητα τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών - πολλές συζητήσεις, αλλά καμία πράξη το 2017 από τις κεντρικές τράπεζες», μία από τις προβλέψεις του MarketWatch
Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των εικασιών, των προβλέψεων και των εκτιμήσεων, που ήδη από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους αρχίζουν να διαψεύδονται…
Σε κάθε περίπτωση, ορισμένες από αυτές και, μάλιστα, κάποιες φορές οι πιο… τρελές επιβεβαιώνονται.
Αυτό, ίσως, να σκέφτηκε και ο Jeff Reeves, αρθρογράφος του MarketWatch, ο οποίος συνέταξε τη λίστα με τις 17 αντιδημοφιλείς επενδυτικές προβλέψεις για το 2017, οι οποίες και ακολουθούν:

1. Κανείς δε θα εξαγοράσει την Twitter - η εταιρεία χάνει χρήματα, ενώ στερείται αναπτυξιακού πλάνου, ηγεσίας και καλού brand name.

2. AI (Artificial Intelligence) θα είναι το κορυφαίο τεχνολογικό ακρωνύμιο το 2017 - η εικονική πραγματικότητα (virtual reality) ήταν το κορυφαίο τεχνολογικό προϊόν το 2016, ωστόσο οι μπλόγκερς που ασχολούνται με την τεχνολογία θα αναζητήσουν κάτι καινούριο το 2017 και αυτό φαίνεται πως θα είναι η… τεχνητή νοημοσύνη (AI).

3. Η Uber δε θα προχωρήσει σε IPO - η Wall Street χρειάζεται την Uber, αλλά η Uber δε χρειάζεται τη Wall Street…

4. Η Wall Street θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη - ήδη οι δείκτες έχουν αποτιμήσει τις οποίες θετικές πολιτικές εφαρμόσει ο Donald Trump, καθώς και την ανάπτυξη της οικονομίας. Ίσως οι αμερικανικοί δείκτες αυξηθούν λίγες ποσοστιαίες μονάδες, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική πέραν των αμερικανικών μετοχών, αλλά τίποτα ιδιαίτερο δεν αναμένεται.

5. Αμετάβλητα τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών - πολλές συζητήσεις, αλλά καμία πράξη το 2017 από τις κεντρικές τράπεζες.

6. Καμία βελτίωση στις αναδυόμενες οικονομίες - το ισχυρό δολάριο, τα υψηλότερα επιτόκια και οι κεφαλαιακές εκροές εγκυμονούν κινδύνους. Παράλληλα, συγκεκριμένα προβλήματα, όπως η αργή ανάπτυξη στην Κίνα, η πολιτική αναταραχή στη Βραζιλία και οι προκλήσεις με το ρευστό στην Ινδία θα αποθαρρύνουν του επενδυτές.

7. Ο VIX μπορεί να αγγίξει τις 25 μονάδες, ωστόσο θα είναι ένα «μη γεγονός» - ο δείκτης δε φαίνεται να έχει καμία σημασία.

8. Οι active managers θα υπεραποδώσουν συνολικά.

9. Η αξία των εταιρειών θα ξεπεράσει την ανάπτυξη των κερδών τους.

10. Οι επαναγορές μετοχών θα καταγράψουν νέο ρεκόρ - η JPMorgan προβλέπει πως τα εταιρικά προγράμματα επαναγορών θα αγγίξουν τα 500 δισ. δολάρια.

11. Η ανεργία στις ΗΠΑ δε θα ξεπεράσει το 5% - ιδίως αν οι Ρεπουμπλικάνοι πράγματι εφαρμόσουν πιο αυστηρούς κανόνες για τη μετανάστευση.

12. Το πετρέλαιο θα υποχωρήσει εκ νέου κάτω από τα 40 δολάρια ανά βαρέλι - παρά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ και λόγω του fracking.

13. Δε θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των ΗΠΑ - παρά τις υποσχέσεις Trump.

14. Το ομοσπονδιακό έλλειμμα των ΗΠΑ θα αυξηθεί - δεν υπάρχει αρκετή οικονομική ανάπτυξη για να στηρίξει τα μέτρα που έχει προαναγγείλει ο Trump.

15. Η κατάσταση για τους millennials στις ΗΠΑ θα βελτιωθεί.

16. Οι πωλήσεις της ζυθοποιίας θα υποχωρήσουν - λόγω και της αποποινικοποίησης της κάνναβης σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

17. Σε προσωπικό επίπεδο όλοι θα είναι καλύτερα το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης