Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Μαίνονται οι μάχες μεταξύ στρατού και τζιχαντιστών στη Μοσούλη

Ιράκ: Μαίνονται οι μάχες μεταξύ στρατού και τζιχαντιστών στη Μοσούλη
Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε ότι την Κυριακή (25/12) σκοτώθηκαν τουλάχιστον 97 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους
Τουλάχιστον 97 νεκροί τζιχαντιστές είναι ο απολογισμός των ένοπλων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα την Κυριακή (25/12) μεταξύ του ιρακινού στρατού και του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά και τα νότια της Μοσούλης, καθώς η μάχη για την ανακατάληψη της πόλης συνεχίζεται.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ιρακινού στρατού, πραγματοποιήθηκαν τρεις ξεχωριστές επιχειρήσεις, με την πρώτη να εκτυλίσσεται στα νότια της πόλης, όπου η πυροδότηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών οδήγησε στο θάνατο 21 τρομοκρατών.
Παράλληλα, στη δεύτερη επιχείρηση, που έλαβε χώρα νοτιοανατολικά της Μοσούλης, τουλάχιστον 50 μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλών συγκρούσεων με τον στρατό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξαν και απώλειες από πλευράς στρατού.
Επιπλέον, σημαντικές απώλειες από πλευράς τζιχαντιστών σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών των συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή Αλ Γουαντά της ανατολικής Μοσούλης.
Να σημειώσουμε ότι η ιρακινή πόλη εξακολουθεί να παραμένει προπύργιο των τζιχαντιστών στο Ιράκ, με την επιχείρηση ανακατάληψης που ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2016 να έχει μετατραπεί σε έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο με τον στρατό της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης