Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τον Obama κατηγορεί για την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Netanyahu

Bloomberg: Τον Obama κατηγορεί για την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Netanyahu
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε κατά της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη
Τον αμερικανός πρόεδρος Barack Obama «δείχνει» ως υπεύθυνο για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της εποικιστικής δραστηριότητας της χώρας του στην Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.
Όπως υποστήριξε, ο αμερικανός πρόεδρος έσπασε μια συμφωνία που είχαν οι δύο χώρες επί χρόνια βάση της οποία οι ΗΠΑ δεν θα επέτρεπαν να φτάσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας προς ψήφιση.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ισραηλινός πρωθυπουργός εξοργισμένος από την απόφαση του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τους πρεσβευτές από 14 άλλες χώρες.
Το υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακαλέσει ήδη τους πρεσβευτές στη Νέα Ζηλανδία και τη Σενεγάλη, χώρες οι οποίες έφεραν πρόταση ψηφίσματος με αριθμό 2334 στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το Ισραήλ ανακοίνωση επιπλέον ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να μην βλαφθούν τα συμφέροντά του από την απόφαση αυτή».
Επιπλέον, ανακάλεσε τους πρεσβευτές του και από τα υπόλοιπα 4 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και από τα 10 προσωρινά.
Πρόκειται δηλαδή για τους πρεσβευτές σε: Κίνα, Γαλλία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και εκείνους σε: Αγκόλα, Αίγυπτο, Ιαπωνία, Μαλαισία, Νέα Ζηλανδία, Σενεγάλη, Ισπανία, Ουκρανία, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα.
να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Obama είχε εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή της για την εποικιστική δραστηριότητα των Ισραηλινών στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης