Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Σε επιφυλακή η αστυνομία στη Γαλλία και σε ανοιχτή γραμμή με τις αρχές σε Γερμανία και Ιταλία

Le Monde: Σε επιφυλακή η αστυνομία στη Γαλλία και σε ανοιχτή γραμμή με τις αρχές σε Γερμανία και Ιταλία
Για τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος μέσα στις γιορτές, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο
Αν και η τρομοκρατική απειλή παραμένει σε "υψηλά επίπεδα" δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για επικείμενο χτύπημα στη Γαλλία τα Χριστούγεννα, γράφει η Le Monde, επικαλούμενη τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή της αστυνομίας Jean Marc Falcone σε κυριακάτικη εφημερίδα που κυκλοφόρησε το Σάββατο 24/12.
"Οι γιορτές των Χριστουγέννων έχουν μία θρησκευτική διάσταση, κάτι που σημαίνει ότι για λόγους συμβολισμού θα μπορούσαν να έχουν έναν κίνδυνο και εξαιτίας των μαζικών συγκεντρώσεων ανθρώπων" εξήγησε ο Falcone.
Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι "για τις γιορτές των Χριστουγέννων στις μεγάλες πόλειες δεν έχουμε απλά παρουσία της αστυνομίας, αλλά και μία δυνατότητα άμεσης επέμβασης αν χρειαστεί".
Η απειλή έχει αναλυθεί καθημερινά από τις υπηρεσίες πληροφοριών και μετά την επίθεση στο Βερολίνο είμαστε υποχρεωμένοι να επανεξετάσουμε  τις συνθήκες ασφαλείας.
"Μεταξύ άλλων έχουμε τοποθετήσει καρφιά και άλλα εμπόδια για να ελέγχουμε τις εισόδους των πεζών, ενώ επιστρατεύσαμε και ιδιωτικούς φύλακες ασφαλείας, οι οποίοι υποστηρίζονται από την αστυνομία.
Οι αρχές της Γαλλίας συνεργάζονται, εξάλλου, με αυτές της Γερμανίας και της Ιταλίας στην υπόθεση του Anis Amri.
O φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου μπορεί να πέρασε από το Chambery πριν πάει στο Μιλάνο, όπου σκοτώθηκε την νύχτα της Πέμπτης 22/12 προς Παρασκευή 23/12, κατά τη διάρκεια ελέγχου.
Ένα απόκομμα εισιτηρίου βρέθηκε μέσα στις τσέπες του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης