Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank προς το προσωπικό της: Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για κρατική μας διάσωση

Deutsche Bank προς το προσωπικό της: Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για κρατική μας διάσωση
Νωρίτερα στην ημέρα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε, ότι στο πλαίσιο του προστίμου (εκτός των αποζημιώσεων), θα απαιτηθεί η δημιουργία επιπλέον προβλέψεων 1,17 δισ. δολαρίων στα αποτελέσματά της για το δ' τρίμηνο του 2016
Διαβεβαιώσεις για την επάρκεια των κεφαλαίων της και τη χρηματο-οικονομική της ισχύ, προσέφερε σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 στο προσωπικό της η διοίκηση της μεγαλύτερης γερμανικής τραπέζης, Deutsche Bank, μετά την ανακοίνωση της μάλλον ευπρόσδεκτης συμφωνίας για καταβολή στις ΗΠΑ από μέρους της προστίμου και αποζημιώσεων 7,2 δισ. δολαρίων, αντί 14 δισ. δολαρίων που ήταν το δυνητικό μέγιστο.
Σε σημείωμά της προς τους υπαλλήλους της που αναρτήθηκε στο ενδοδίκτυό της (intranet), η τράπεζα έγραψε ότι πλέον δεν παρίσταται ανάγκη κρατικής της διάσωσης για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας (προστίμου-αποζημιώσεων) που πέτυχε.
«Περιμένουμε, ότι θα πληρώσουμε τα κουπόνια [τόκους] σε όλα μας τα χρηματο-οικονομικά εργαλεία εγκαίρως και πλήρως», όπως αναφέρθηκε στο σημείωμα.
Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του συμβιβασμού που επήλθε μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και της Deutsche Bank, η γερμανική τράπεζα θα πληρώσει ένα διοικητικό πρόστιμο 3,1 δισ. δολαρίων, ενώ επιπλέον θα παράσχει 4,1 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις καταναλωτών, με τη χρήση μέσων όπως η διαγραφή χρεών τους.
Νωρίτερα στην ημέρα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε, ότι στο πλαίσιο του προστίμου (εκτός των αποζημιώσεων), θα απαιτηθεί η δημιουργία επιπλέον προβλέψεων 1,17 δισ. δολαρίων στα αποτελέσματά της για το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης