Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκκένωσης στο ανατολικό Χαλέπι

Συρία: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκκένωσης στο ανατολικό Χαλέπι
Πλέον οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης
Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή (23/12) η διαδικασία εκκένωσης του ανατολικού Χαλεπιού, όπως ανέφεραν τοπικοί φορείς, με τους αμάχους και τους αντάρτες να εγκαταλείπουν πλέον πλήρως την περιοχή.
Σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς, από τις 15 Δεκεμβρίου, όταν και ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης, περίπου 45.000 άτομα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς περιοχές, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του Bashar al-Assad.
Πλέον, οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους έχουν ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης, μετά από μία πολιορκία που διήρκησε αρκετές εβδομάδες, και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων αμάχων και μαχητών.
Από χθες Πέμπτη (22/12) σχεδόν 3.500 άτομα εγκατέλειψαν το ανατολικό τμήμα της πόλης, μέσω 10 λεωφορείων και 420 ιδιωτικών οχημάτων.
Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία εκκένωσης είχε ξεκινήσει κατά την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο είχε διακοπεί για ένα μικρό διάστημα λόγω επίθεσης που πραγματοποιήθηκε προς τους αμάχους από τρομοκρατική ομάδα θετικά προσκείμενη προς την κυβέρνηση Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης