Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έμμεση κριτική σε Ιταλία και Ελλάδα από τη γερμανική Βουλή για το μακελειό στο Βερολίνο

Έμμεση κριτική σε Ιταλία και Ελλάδα από τη γερμανική Βουλή για το μακελειό στο Βερολίνο
Η ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων ανάμεσα στα κράτη του Σένγκεν θα πρέπει να γίνεται με «μεγαλύτερη επιμέλεια»
Έμμεση κριτική προς την Ιταλία και την Ελλάδα ασκούν οι βουλευτές της γερμανικής Βουλής, με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση (σκοτώθηκαν 12 πολίτες, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 50) που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στο Βερολίνο.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, οι Σοσιαλδημοκράτες, αν και απορρίπτουν τις αλλαγές σε ό,τι αφορά την πολιτική ασύλου - προς το παρόν τουλάχιστον - αφήνουν περιθώρια για ελιγμούς στο θέμα της ασφάλειας, εφόσον προηγουμένως έχει διαλευκανθεί η υπόθεση της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας.
Ωστόσο, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, σε ένα ζήτημα ωστόσο συμφωνούν οι Χριστιανοδημοκράτες με τους Σοσιαλδημοκράτες:
Η ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων ανάμεσα στα κράτη του Σένγκεν θα πρέπει να γίνεται με «μεγαλύτερη επιμέλεια».
Η κριτική αυτή φαίνεται να αφορά τόσο την Ιταλία, όπου ο Τυνήσιος καταζητούμενος είχε εκτίσει ποινή τεσσάρων χρόνων πριν έρθει στη Γερμανία όσο και την Ελλάδα, όπου ο Αφγανός ύποπτος για τη δολοφονία νεαρής γυναίκας στο Φράιμπουργκ είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη.
Επίσης, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το πολιτικό κόστος της επίθεσης στο Βερολίνο για το κόμμα τους και εν μέρει να αξιοποιήσουν το θλιβερό γεγονός για να ταχθούν υπέρ της λήψης αυστηρότερων μέτρων αναφορικά με τη δημόσια ασφάλεια και το μεταναστευτικό, πολιτικοί όλων των γερμανικών κομμάτων έχουν επιδοθεί σε μπαράζ δηλώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης