Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζωτικής σημασίας βραχυπρόθεσμο δανεισμό λαμβάνει η Alitalia - 2μηνη διαπραγμάτευση με βασικούς μετόχους

Ζωτικής σημασίας βραχυπρόθεσμο δανεισμό λαμβάνει η Alitalia - 2μηνη διαπραγμάτευση με βασικούς μετόχους
«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι καθοριστικής σημασίας για την Alitalia», όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλός της, για να προσθέσει, ότι χωρίς «ένα επόμενο και μεγάλης αξίας χρηματοδοτικό πακέτο από τους μετόχους [της], η Alitalia δεν θα έχει μέλλον»
Τη λήψη ζωτικής σημασίας βραχυπρόθεσμου δανείου που εξασφαλίζει την προσωρινή συνέχιση των δραστηριοτήτων της ενώ θα διαπραγματεύεται το μέλλον της με τους βασικούς της μετόχους, ενέκρινε σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 η ζημιογόνος ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia, παράλληλα με την έγκριση ενός νέου σχεδίου αναδιάρθρωσής της που περιλαμβάνει την περικοπή ακόμα 2.000 θέσεων εργασίας, την κατάργηση ζημιογόνων δρομολογίων και την παύση χρήσης περίπου 20 αεροσκαφών της.
Η Alitalia βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της - περιλαμβανομένων των ιταλικών τραπεζών UniCredit και Intesa Sanpaolo - τις τελευταίες εβδομάδες, στο πλαίσιο προσωρινής χρηματοδοτικής ανακούφισής της, με δεδομένο ότι χάνει μισό εκατ. ευρώ ημερησίως.
Η ιταλική αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να αναδομήσει ριζικά το πλαίσιο λειτουργίας της, αντιμετωπίζοντας έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις από τις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες, αλλά και επιπλέον ανταγωνισμό από σιδηροδρομικές γραμμές υψηλών ταχυτήτων, επιπλέον των προβλημάτων που της προκαλεί η μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω του φόβου τρομοκρατικών επιθέσεων.
Σε ανακοίνωσή της, η Alitalia ανέφερε, ότι εξασφαλίστηκε βραχυπρόθεσμος δανεισμός που θα επιτρέψει στη διοίκησή της να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις στις επόμενες 60 ημέρες με τους βασικούς της μετόχους.
«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι καθοριστικής σημασίας για την Alitalia», όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλός της, Cramer Ball, για να προσθέσει, ότι χωρίς «ένα επόμενο και μεγάλης αξίας χρηματοδοτικό πακέτο από τους μετόχους [της], η Alitalia δεν θα έχει μέλλον».
Ένα εμπόδιο το οποίο καλείται να ξεπεράσει η Alitalia είναι και αυτό της νόμιμης παράκαμψης - μέσω κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων - του ανωτάτου ορίου ιδιοκτησίας της εταιρείας από την Etihad Airways του Αμπού Ντάμπι, που αποτελεί βασικό της μέτοχο με ποσοστό συμμετοχής 49% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alitalia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης