Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μήνυση στον Obama για το «βέτο» στην άντληση πετρελαίου ετοιμάζει το Εμπορικό Επιμελητήριο

ΗΠΑ: Μήνυση στον Obama για το «βέτο» στην άντληση πετρελαίου ετοιμάζει το Εμπορικό Επιμελητήριο
Ο Αμερικανός Πρόεδρος όρισε χθες 21/12 ως «διά παντός απαγορευμένες» για την άντληση πετρελαίου τις περιοχές της Αρκτικής και του Ατλαντικού Ωκεανού
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο μήνυσης κατά του ίδιου του Barack Obama το Εμπορικό Επιμελητήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, με αφορμή το «βέτο» που άσκησε σχετικά με την άντληση πετρελαίου σε υπεράκτιες περιοχές.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος όρισε χθες 21/12 ως «διά παντός απαγορευμένες» για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου τις περιοχές της Αρκτικής και του Ατλαντικού Ωκεανού.
Η πρωτοβουλία αυτή βασίζεται σε νομοθεσία του 1953, βάσει της οποίας επιτρέπεται ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. να ενεργοποιήσει τη δια παντός απαγόρευση εξόρυξης πετρελαίου στις υπεράκτιες περιοχές της χώρας.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως πρόκειται για μια απόφαση που αποσκοπεί στην «ενδυνάμωση και βιωσιμότητα της οικονομίας και του οικοσυστήματος της Αρκτικής.
Μάλιστα, στο ίδιο κλίμα, ο Καναδάς προχώρησε και αυτός σε παρόμοια μέτρα για τις δικές του υπεράκτιες κτήσεις, με τη διαφορά όμως ότι ο σχετικός νόμος της χώρας θα αναθεωρείται κάθε πέντε χρόνια.
Κόντρα λοιπόν στο κλίμα των παραπάνω, ο αντιπρόεδρος του Energy Institute δήλωσε στο CNBC πως το Εμπειρικό Επιμελητήριο ίσως μηνύσει τον απερχόμενο Πρέοδρο, σημειώνοντας ωστόσο πως μπορεί εν τέλει αυτό να μη χρειαστεί, καθώς «οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο θα ανατρέψουν την απόφαση του κ. Obama».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης