Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump «απαντά» στον Putin: Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο

Ο Trump «απαντά» στον Putin: Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο
Η βαρύγδουπη δήλωση του Ρεπουμπλικάνου σίγουρα δεν αντανακλά τη διαφορετική προσέγγιση στις διπλωματικές σχέσεις Μόσχας – Ουάσινγκτον που «υποσχέθηκε»
Λίγες ώρες αφότου ο Vladimir Putin διέταξε σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2016 την ενίσχυση της ρωσικής πυρηνικής δύναμης, ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών «απαντά»... 
«Οφείλουμε να ενισχύσουμε το δυναμικό των στρατηγικών πυρηνικών μας δυνάμεων, πριν από όλα με τη βοήθεια πυραυλικών συστημάτων ικανών να εγγυηθούν την διαπερατότητα των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας, αυτών που υπάρχουν και αυτών που θα υπάρξουν», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ρώσος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την ηγεσία όλων των όπλων των εγχώριων ενόπλων δυνάμεων.
Λίγες ώρες αργότερα λοιπόν, σύμφωνα με το BBC, ο Donald Trump (αναλαμβάνει στις 20 Ιανουαρίου 2017) εξέφρασε την ανάγκη «να ενισχυθεί και να επεκταθεί το πυρηνικό οπλοστάσιο των Η.Π.Α., μέχρις ότου ο κόσμος έρθει στα συγκαλά του σε ό,τι αφορά τα πυρηνικά».
Η βαρύγδουπη δήλωση – προειδοποίηση του Ρεπουμπλικάνου σίγουρα δεν αντανακλά τη διαφορετική προσέγγιση στις διπλωματικές σχέσεις Μόσχας – Ουάσινγκτον που «υποσχέθηκε»…
Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή οι Η.Π.Α. έχουν περίπου 7.100 πυρηνικά όπλα, με τον αντίστοιχο αριθμό για τη Ρωσία να είναι 7.300.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης