Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαγορά της αμερικανικής InvenSense από την ιαπωνική TDK έναντι 1,33 δισ. δολαρίων

Εξαγορά της αμερικανικής InvenSense από την ιαπωνική TDK έναντι 1,33 δισ. δολαρίων
Στη συμφωνία εξαγοράς οικονομικός σύμβουλος της TDK ήταν η Bank of America Merrill Lynch, ενώ από την πλευρά της InvenSense σύμβουλος ήταν η Qatalyst Partners
Συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής κυκλωμάτων InvenSense έναντι 1,33 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 1,27 δισ. ευρώ) ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών μερών TDK.
Σε ανακοίνωσή της, η TDK ανέφερε ότι συμφώνησε να καταβάλει 13 δολάρια ανά μετοχή της InvenSense για το σύνολο των τίτλων της, αξία που αντιστοιχεί σε 19,9% premium επί της τιμής κλεισίματος της μετοχής της χθες Τρίτη 20/12.
Νωρίτερα τον Δεκέμβριο του 2016, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είχε αναφέρει, ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνομιλίες.
Με την εξαγορά της Invensense - η οποία μεταξύ άλλων παράγει ανιχνευτές κίνησης για την Apple και τη Samsung - η TDK θα καταφέρει να πολλαπλασιάσει την προσφορά προϊόντων της που σχετίζονται με τεχνολογίες ανίχνευσης, προς τους κατασκευαστές «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, με τους οποίους ήδη συνεργάζεται.
Η Invensense μεταξύ άλλων σχεδιάζει γυροσκόπια για ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία τις βοηθούν να υπολογίζουν την κίνηση και τη θέση της συσκευής, επιτρέποντας τη χρήση εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας όπως το Pokemon Go.
Στη συμφωνία εξαγοράς οικονομικός σύμβουλος της TDK ήταν η Bank of America Merrill Lynch, ενώ από την πλευρά της InvenSense σύμβουλος ήταν η Qatalyst Partners.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης