Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Με 100.000 ευρώ επικηρύχθηκε ο Τυνήσιος καταζητούμενος για την επίθεση στο Βερολίνο

Γερμανία: Με 100.000 ευρώ επικηρύχθηκε ο Τυνήσιος καταζητούμενος για την επίθεση στο Βερολίνο
Ο Τυνήσιος είναι γνωστός στην τοπική αστυνομία για τις σχέσεις του με δίκτυα σαλαφιστών, που είναι υπερσυντηρητικοί σουνίτες μουσουλμάνοι
Με 100.000 ευρώ επικήρυξαν τον Τυνήσιο καταζητούμενο Anis Amri οι γερμανικές Αρχές, προκειμένου να οδηγηθούν πιο γρήγορα στον εντοπισμό του.
Ο 24χρονος καταζητείται ως ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 50.
Ο δράστης έχει ύψος 1,78, βάρος 75 κιλά, μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια, ενώ η σχετική ανακοίνωση του Εισαγγελέα προειδοποιεί ότι μπορεί να είναι οπλισμένος και επικίνδυνος.
Νωρίτερα, το Βερολίνο είχε πει πως ο Τυνήσιος είναι γνωστός στην τοπική αστυνομία για τις σχέσεις του με δίκτυα σαλαφιστών, που είναι υπερσυντηρητικοί σουνίτες μουσουλμάνοι.
«Υπάρχει ένας νέος ύποπτος, τον αναζητούμε», είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maiziere, κάνοντας επίσης γνωστό ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στη Γερμανία καθώς επίσης και για τον χώρο Σένγκεν, δηλαδή την Ευρώπη.
Ο Τυνήσιος φέρεται μάλιστα να αποτελούσε και στο παρελθόν πιθανή τρομοκρατική απειλή σύμφωνα με τις αρχές, ενώ αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής είχαν ανταλλάξει πληροφορίες για τον ύποπτο τελευταία φορά το Νοέμβριο 2016.
Επίσης, ο ύποπτος φέρεται να βρισκόταν σε επικοινωνία με το δίκτυο του ισλαμιστή κήρυκα Walla Abu.
Οι απόπειρες για την απέλασή του είχαν αποτύχει, καθώς δεν είχε τα απαιτούμενα έγγραφα ταυτοποίησης και οι τυνησιακές αρχές αμφέβαλαν για το εάν ήταν υπήκοος της Τυνησίας.
Το ένταλμα σύλληψής του αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε 6 διαφορετικά ονόματα και 3 διαφορετικές εθνικότητες.
Ενδιαφέρον είναι το ότι ο νεαρός είχε φύγει από τη χώρα πριν από επτά χρόνια ως παράνομος μετανάστης και είχε καταδικαστεί σε τετραετή κάθειρξη στην Ιταλία με την κατηγορία της πυρπόλησης σχολείου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος του ο πατέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique της Τυνησίας.
Στη Γερμανία είχε πάει πριν από ένα χρόνο.
Υπενθυμίζεται πως χθες η γερμανική αστυνομία απελευθέρωσε τον 23χρονο Πακιστανό που είχε συλλάβει αρχικά, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Με 100.000 ευρώ επικήρυξαν τον Τυνήσιο καταζητούμενο Anis Amri οι γερμανικές Αρχές



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης